Siirry sisältöön

Kuorma-autonkuljettaja, Helsinki & Tuusula

Tämän koulutuksen hakuaika on päättynyt

Hakuaika päättyy: 8.11.2022

Koulutus alkaa: 7.12.2022

Koulutuspaikkoja: 10

Sijainti: Helsinki,

Kuljetus A. Järvimäki on hoitanut laadukkaita kuljetuksia jo 30 vuoden ajan Uudenmaan alueella. Monipuoliset kuljetuspalvelut työllistävät hyvin ja nyt uusia työntekijöitä halutaan kouluttaa kuorma-autonkuljettajan työtehtäviin. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta kuljettajan työstä, me koulutamme sinulle uuden ammatin (sisältäen mm. C-kortin ja ammattipätevyydet). Tarjolla on nyt työpaikka osaavassa, sitoutuneessa ja työtään arvostavassa porukassa.

RekryKoulutuksen kesto on 110 päivää, jonka aikana sinulle koulutetaan kaikki työssä vaadittava osaaminen ja koulutuksen päätteeksi tarjoamme koulutuksen hyväksytysti suorittaneille toistaiseksi voimassa olevan ja kokoaikaisen työsuhteen. Työntekijöissä arvostamme yrittämisenhalua, ahkeruutta, hyväntuulista palveluasennetta ja tahtotilaa hoitaa työnsä hyvin osana sitoutunutta tiimiä.

Kuorma-autonkuljettajan työtehtävät ovat vaihtelevia ja työ pitää sisällään ajamisen lisäksi merkittävän määrän kuormien purkamista ja lastaamista sekä asiakaspalvelua. Kuljettajan tehtävässä viihtyvätkin hyvin henkilöt, jotka pitävät vaihtelevasta, fyysisestä ja liikkuvasta työstä. Asiakaspalvelun merkitystä ei voi myöskään työssä korostaa liikaa, sillä hyväntuuliset kuljettajat jäävät aina parhaiten asiakkaiden mieleen.

Koulutuksen toteutus ja sisältö

Koulutus järjestetään aikavälillä 7.12.2022 – 16.5.2023, jonka aikana oppilas perehtyy ja kouluttautuu huolella tuleviin työtehtäviin. Koulutuksessa yhdistyvät lähiopetus ja käytännön työssäoppiminen yrityksessä.

Työssäoppiminen, joka tehdään Kuljetus A. Järvimäki Oy:n normaaleissa työtehtävissä, tapahtuu yrityksen normaalien työvuorojen mukaisesti, eri vuorokauden aikoina ja kaikkina viikonpäivinä. Hakijan tulee siis pystyä työskentelemään kaikkina vuorokauden aikoina, myös koulutuksen aikana.

Teoria-opetus pääsääntöisesti ma-pe klo 08.00-16.00. Ajo-opetusta järjestetään myös iltaisin ja työssäoppiminen yrityksen normaalien työaikojen puitteissa.

Koulutuksen sisältöön kuuluu (mm.):

 • C -ajokorttikoulutus (teoria- ja ajo-opetus sekä tutkinnot)
 • Tavaraliikenteen perustason ammattipätevyys 140 h
 • Muut pätevyydet: hygieniapassi, työturvakortti, ensiapu- ja trukkikortti
 • REAK (Raskaan liikeenteen ennakoivan ajon koulutus)
 • ADR-perusajolupa
 • Sähköisten rahtikirjojen käsittely sekä kuormaaminen ja kuorman varmistaminen

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen tavoitteena on hankkia yrityksessä vaadittava perusosaaminen kuorma-autonkuljettajan työtehtäviin. Tavoite on, että alalle soveltuvat ja koulutuksen hyväksytysti suorittaneet opiskelijat työllistyvät suoraan koulutuksen jälkeen kuljettajaksi A. Järvimäki Oy:lle.

Kenelle koulutus on suunnattu?

Koulutus on suunnattu ensisijaisesti työttömille työnhakijoille sekä määräaikaisessa työsuhteessa oleville, jotka harkitsevat alanvaihtoa ( aiemman työsuhteen tulee päättyä ennen koulutuksen alkua).

Et tarvitse aikaisempaa kokemusta kuljetusalalta. Koulutukseen voivat hakea kaikki kuljettajan työtehtävistä kiinnostuneet, 21-vuotta täyttäneet työnhakijat, joilla on voimassa oleva B-luokan ajokortti. Hakijoilta edellytetään ahkeruutta, täsmällisyyttä, pitkäjänteisyyttä sekä kykyä toimia myös paineen alla. Tärkeintä tehtävässä on vahva motivaatio, asiakaspalveluhenkisyys sekä halu oppia ja kehittyä kuljetusalan ammattilaiseksi.

Työnantaja

Kuljetus A Järvimäki Oy on perheyritys, jonka toiminta on käynnistynyt 1987 Nurmijärvellä. Nykyisin yrityksen tilat löytyvät Tuusulasta ja monipuolisia kuljetuspalveluita tehdään Uudenmaan ja erityisesti pääkaupunkiseudun alueella. Yrityksen nykyaikainen ja joustava kalusto sopii joka tilanteeseen, mutta parhaiten yritys tunnetaan elintarvike- kappaletavara- ja ontelolaattakuljetuksista

Kuljetusyritys ei toimisi päivääkään ilman hyviä kuljettajia ja sen vuoksi Kuljetus A. Järvimäki panostaa vahvasti työhyvinvointiin, kouluttamiseen ja viihtyvyyteen. Yritys työllistää tällä hetkellä n. 175 kuljettajaa, joiden keski-ikä on noin 30 vuotta. Moni kuljettaja on ollut töissä Kuljetus A. Järvimäellä jo yli 10 vuoden ajan.

Kustannukset opiskelijalle

Koulutus on oppilaalle maksuton. Opiskelija maksaa vain omaan käyttöönsä jäävän viranomaisen myöntämän kortin, passin tai lisenssin lunastamisesta aiheutuvat maksut (esim. ajokortti).

 • Ajokorttilupamaksu 39 €
 • Tarvittaessa lääkärintodistus ja valokuvat ajokorttia varten (B-kortilliset)
 • Perustason ammattipätevyyden kirjaamismaksu 18,50 €
 • Ammattipätevyyskortti 50 €
 • Digipiirturikortti ja hakemus 104 €

Hinnat on ilmoitettu Ajovarman hinnaston mukaan 8.9.2022. Muutokset ovat mahdollisia.

Tervetuloa mukaan opiskelemaan alan ammattilaiseksi!

Lisätiedot koulutuksen sisällöstä:

CAP Pro Academy: Jussi Salminen, jussi.salminen@cap.fi, puh. 050 4720036