Siirry sisältöön

RekryKoulutus kouluttaa nopeasti ammattiin

Rekry- ja työvoimakoulutukset ovat työllistäviä koulutusohjelmia, joissa koulutetaan nopeasti osaajia töihin suoraan työharjoitteluyrityksiin. Koulutus on opiskelijalle maksutonta – maksettavaksi jää vain viranomaismaksut.

CAP Pro Academy toimii kouluttajana useissa rekrytointihankkeissa, joissa osapuolina ovat lisäksi rekrytoiva yritys, ELY-keskus sekä TE-palvelut.


Oletko kuljetusalan tai sisälogistiikan työnantaja? Lue lisää täältä

Kenelle koulutukset sopivat ja mitä se maksaa?

Työvoimakoulutus on tarkoitettu työttömille sekä työttömyysuhan alla oleville työnhakijoille. TE-palveluiden kanssa yhteistyössä tehtävissä hankkeissa niin ELY kuin rekrytoiva yritys osallistuu koulutuksen kuluihin, osallistujalle koulutus on maksutonta.

Työttömyysuhan alla oleminen tarkoittaa esimerkiksi seuraavia tilanteita:

  • Olet lomautettuna
  • Olet osa-aikaisessa työsuhteessa
  • Määräaikainen työsopimuksesi on loppumassa
  • Olet opiskelija, jonka opinnot ovat tulossa päätökseen

RekryKoulutukseen hakevan ei tarvitse olla kokematon vasta-alkaja eikä valmis ammattilainen. Kerätty kokemus voi lyhentää koulutusaikaa, sillä koulutuksen sisältö on räätälöitävissä koulutettavan lähtötason mukaisesti. Koulutusohjelman kesto on 3-6 kuukautta riippuen sekä koulutettavan lähtötasosta että työtehtävästä, johon koulutettavia koulutetaan.

Koulutukseen hakeminen

Haku RekryKoulutuksiin tapahtuu TE-toimiston verkkosivuilla. Löydät linkit oikeisiin koulutuksiin helposti CAP Pro Academyn sivuilta koulutustietojen yhteydestä. Hakemukset ja hakijoiden hakukelpoisuudet käydään läpi hakuajan päätyttyä ja koulutettavat valitaan koulutusyrityksen järjestämien henkilökohtaisten haastattelujen perusteella.

Tarve uusille osaajille on suuri ja usein yhteen koulutusohjelmaan on avoinna useita paikkoja: jokaiselle töihin haluavalle löytyy siis varmasti töitä!

Koulutuksessa yhdistyy teoria ja käytännön harjoittelu

Kuljetusalan RekryKoulutus sisältää teoriaopiskelua, kuten alalla vaaditun ammattipätevyyden (140 h) sekä 40-60 päivän työharjoittelun, koulutettavan lähtötilanteesta riippuen. Harjoittelun avulla saadaan tuntuma suoraan tehtävään ja työympäristöön, johon yhteistyöyritys työvoimaa etsii. Työtä ei ole tarkoitus oppia koulutuksen aikana täydellisesti, mutta työvälineiden ja -tapojen tultua harjoittelun kautta tutuksi on koulutuksen jälkeen alkava työ helppo aloittaa. Koulutus on maksutonta ja osallistujan maksettavaksi jää vain viranomaismaksut, jotka tulevat mm. ajolupien hankkimisesta. Koulutuksen ajalta voidaan maksaa korotettua työttömyyskorvausta.

Työvoimakoulutuksissa suoritetaan koulutuksen aikana työn vaatimat pätevyydet ja mahdolliset ajokortit.

Koulutus mahdollistaa nopean työllistymisen

Työkieli kuljetusalalla on suomi ja etenkin pääkaupunkiseudulla myös englanti. Koulutuksen sujumisen kannalta tärkeintä on motivaatio ja työnsaaminen vaatii tämän lisäksi hyvää asennetta, sillä kuljetusalan töissä vaaditaan oma-aloitteisuutta ja yhteistyötä asiakkaiden kanssa. Kun reippautta ja sosiaalisia taitoja löytyy, pystyy muita tarvittavia ominaisuuksia kehittämään työn ohessa.

Työvoimaa tarvitseva yritys voi halutessaan tarjota työsopimusta koulutettavalle jo koulutusjakson aikana. Hakijalla on myös hyvät edellytykset löytää työ muista alan yrityksistä jos työllistyminen hankkeessa mukana olevaan yritykseen ei syystä tai toisesta onnistu. CAP Pro Academyn toimiessa yhteistyössä työllistävän yrityksen kanssa riittää, että hakija on yli 21-vuotias, hänellä on B-kortti ja asenne kohdallaan: koulutus takaa tarvittavat taidot uudessa työssä aloittamiseen.

Kuljetusalalla erilaisia työpaikkoja on auki useilla paikkakunnilla ympäri Suomen. Uusi työ kuorma-autonkuljettajana, linja-autonkuljettajana, yhdistelmäajoneuvonkuljettajana tai jakeluautonkuljettajana vaatii työttömältä tai työttömyysuhan alla olevalta työnhakijalta vähintään 21/23 vuotta ikää ja B-ajoluvan. Aiempaa kokemusta ei vaadita, mutta siitä luonnollisesti voi olla hyötyä.


Kaikki avoimet työvoimakoulutukset