Siirry sisältöön

Erityisryhmien pienoislinja-autonkuljettaja, Nortamaa Oy, Kouvola

Tämän koulutuksen hakuaika on päättynyt

Hakuaika päättyy: 6.5.2024

Koulutus alkaa: 20.5.2024

Koulutuspaikkoja: 10

Sijainti: Kouvola,

CAP Pro Academy kouluttaa uusia erityisryhmien pienoislinja-autonkuljettajia Nortamaa Oy:lle Kymenlaakson alueelle. Rekrykoulutus tarjoaa sinulle mahdollisuuden kouluttautua pienoislinja-autonkuljettajaksi ja työllistyä koulutuksen jälkeen suoraan Nortamaa Oy:lle erityisryhmien kuljetustehtäviin! Hae mukaan koulutukseen nyt ja työllisty kuljetusalalle!

Koulutuksen kesto on 100 päivää ja sen tavoitteena on oppia pienoislinja-autonkuljettajan ammatti niin, että selviydyt itsenäisesti kuljettajan työtehtävissä. Opit ajamaan ja käsittelemään pienoislinja-autoa erilaisissa ympäristöissä sekä saat erityisryhmien kuljettajakoulutuksen ja paljon arvokasta ajokokemusta. Koulutuksen kohderyhmänä ovat ensisijaisesti Kaakkois-Suomen TE-toimiston työttömät tai työttömyysuhan alaiset työnhakijat.

Työnantaja Nortamaa Oy odottaa hakijoilta asiakaspalveluhenkisyyttä ja hyvää motivaatiota. Sitoutuminen, vastuullisuus ja täsmällisyys ovat tärkeitä taitoja työssä menestymiseksi. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta kuljettajan työstä, B-luokan ajokortti ja 21 vuoden ikä riittää.

Tule kuulolle TE-liveen 16.4.2024 klo 13.00 tai katso TE-live-lähetyksen tallenne jälkikäteen: https://te-live.fi/lahetykset/9CODuXeXP

Tervetuloa mukaan opiskelemaan alan ammattilaiseksi!

Kohderyhmä / pääsyvaatimukset

Koulutuksen kohderyhmänä ovat ensisijaisesti Kaakkois-Suomen TE-toimiston työttömät tai työttömyysuhan alaiset työnhakijat (työnhaku voimassa TE-palveluissa). Muita pääsyvaatimuksia ovat soveltuvuus erityisryhmien kuljettajan työtehtäviin, vähintään 21 vuoden ikä sekä vähintään B-luokan ajokortti (ajokortti voimassa vähintään 1 vuoden).

Tärkeintä on halu työllistyä henkilöliikenteen asiakaspalvelutyöhön sekä hyvä terveys ja soveltuvuus kuljettajan ammattiin. Työ opitaan koulutuksen aikana, joten aiempaa kokemusta kuljetusalalta ei vaadita. Työtä tehdään kaikkina vuorokauden aikoina ja viikonpäivinä, joten valmius vuorotyöhön on edellytys koulutukseen valittaville. Lisäksi sinulla tulee olla riittävä suomen kielen taito.

Valinta

Valinta tehdään kaksivaiheisesti. Ensin hakemusten perusteella tehdään esivalinnat eli valitaan haastatteluun kutsuttavat henkilöt. Perustelethan hakemuksessasi, miksi juuri sinut tulisi valita. Tämän jälkeen henkilökohtaisten haastatteluiden perusteella tehdään koulutusvalinnat. Nortamaa Oy haastattelee hakijat yhdessä kouluttajan CAP Pro Academyn sekä Kaakkois-Suomen TE-palveluiden kanssa.

HUOM! Ilmoitamme haastatteluihin valituille haastatteluajan 7.–8.5.2024 tekstiviestillä ja haastattelut pidetään valituille 13.–14.5.2024, Kaakkois-Suomen TE-toimistolla, Salpausselänkatu 26. Muista ottaa mukaasi Traficomin ajoneuvoliikennerekisterin ajokorttiote haastatteluun.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen alussa jokaisen opiskelijan opinnot henkilökohtaistetaan hakijan tarpeiden ja osaamisen mukaisesti. Koulutussisältöjä ovat mm.

 • Asiakaspalvelu ja asiakkaan kohtaaminen
 • Työturvallisuus- ja ensiapukoulutus
 • D1-luokan ajokortti- ja ajotapakoulutus
 • Erityisryhmien kuljettajakoulutus
 • Henkilöliikenteen perustason ammattipätevyys
 • Paikallistuntemus ja liikenneympäristö

Koulutuksen toteutus

Koulutus järjestetään pääsääntöisesti lähiopetuksena ja työssä tapahtuvana oppimisena. Teoriaopetus toteutetaan pääsääntöisesti arkisin klo 8.00–16.00 ja ajo-opetus pääsääntöisesti ma–pe klo 6.00–22.00.

Koulutukseen sisältyy työssäoppimisjakso, jonka aikana syvennetään työpaikkaohjaajan ohjauksessa koulutuksessa opittuja tietoja ja taitoja. Tämän jakson aikana on tarkoitus, että opiskelija oppii ja pystyy jo itsenäiseen työskentelyyn. Myös muun koulutuksen aikana voi olla työssäoppimista. Työssäoppiminen tehdään yrityksen normaaleissa työtehtävissä pääsääntöisesti ma–pe-päivinä, mutta osin myös muina vuorokaudenaikoina ja viikonpäivinä.

Koulutus on maksuton

Koulutus on oppilaalle maksuton. Opiskelija maksaa vain omaan käyttöönsä jäävät kortit sekä viranomaismaksut.

Koulutuksesta opiskelijalle aiheutuvat välittömät kustannukset:

 • Ajokorttilupamaksu 39 €
 • Tarvittaessa lääkärintodistus ja valokuvat ajokorttia varten (B-ajokortilla aloittavat)
 • Perustason ammattipätevyyden kirjaamismaksu 18,50 €
 • Ammattipätevyyskorttimaksu 50 €
 • Digipiirturikortti ja hakemus 104 €

Hinnat 21.3.2024 tilanteen mukaisesti. Muutokset mahdollisia.

Lisätietoja:

Lisätiedot koulutuksesta:

CAP Pro Academy
Jarno Partanen, jarno.partanen@cap.fi, puh. 041 730 7851
https://capproacademy.fi/tyovoimakoulutukset/

Lisätiedot työstä:

Nortamaa Oy
Joni Nykänen, joni.nykanen@nortamaa.fi, puh. 044 7400704

Koulutus on Nortamaa Oy:n ostama palvelu, jota rahoittaa Kaakkois-Suomen ELY.