Siirry sisältöön

D1-kortti (pienoislinja-autokortti)

Pienoislinja-autokortilla (D1-ajokortti) saat oikeuden ajaa ajoneuvoja, jotka on valmistettu kuljettamaan kuljettajan lisäksi enintään 16 henkilöä ja joiden pituus on enintään kahdeksan metriä. Kortti oikeuttaa ajamaan myös ajoneuvoyhdistelmiä, joissa on D1-luokan vetoauto ja hinattava ajoneuvo, jonka kokonaismassa on enintään 750 kg.

Suorita teoriat netissä

Kurssin kaikki teoriatunnit suoritetaan verkkokoulutuksena. Voit siis aloittaa kurssin hyvin pian ilmoittautumisen jälkeen – omaan tahtiisi.

Tarvitsetko ammattipätevyyttä?

Ammattimaisessa liikenteessä toimivalta kuorma- tai linja-autonkuljettaja vaaditaan ammattipätevyys.

Maksa osissa

Voit maksaa kurssin osissa Svea Paymentsin erämaksulla. Esim. 799 € hintainen D1-kurssi 12 kk maksuajalla: 74 € / kk. Katso maksun tiedot.

Oston summa 799 €
Perustamismaksu 5 €
Käsittelykulu 0 €/kk
Korko 19,95 %
Kuukausierä 74 €/kk
Todellinen vuosikorko 23,32 %
Luoton kustannukset yhteensä 93,95 €
Yhteensä 892,95 €

Tämä on esimerkkilaskelma, joka on suoritettu 2.11.2021 Lopulliset luottotiedot näet ilmoittautumisvaiheessa, kun siirryt maksuvaiheeseen ja valitset Svea Paymentsin erämaksun.

Erämaksua haettaessa tehdään luottopäätös, jonka yhteydessä tarkistamme osoite- ja luottotietosi. Erämaksun myöntää SVEA Ekonomi. Jos hakemustasi ei hyväksytä, voit vaihtaa maksutapaa. Tarkista tarkemmat laina- ja toimitusehdot tästä

Pienoislinja-autokortin (D1) vaatimukset kuljettajalle

Ajokorttilupahakemus ja kurssin suorittaminen

Ajokorttiluvan tulee olla kunnossa ennen teoriakokeeseen osallistumista, joten kurssin suorittaminen kannattaa aloittaa tekemällä lupahakemus Ajovarmalla. Liitteeksi hakemukseen tarvitset kaksi passikuvaa sekä lääkärintodistuksen jos et omista C-ajokorttia.

Hakemuksen käsittelyaika on noin viikko. Teoriatunnit voit aloittaa hakemuksen täyttämisen jälkeen, vaikka liitteitä ei vielä olisikaan toimitettu.

Ajo- ja teoriatuntien määrä

Koulutuksen laajuus riippuu voimassa olevasta ajo-oikeudesta sekä ammattipätevyydestä. Näet tuntimäärät valitsemalla sinulle sopivan koulutuspaikkakunnan ilmoittautumislomakkeelta.

Ajotunnit aloitetaan teoriakokeen suorittamisen jälkeen.

Teoria- ja ajokokeesta vastaa Ajovarma

Teoriakoe suoritetaan Ajovarman katsastuskonttorin toimipisteessä, kun teoriatunnit on suoritettu ja ajokorttilupa on kunnossa. Teoriakokeeseen tulee ottaa mukaan henkilöllisyystodistus sekä todistus teoriatuntien suorittamisesta. Pyydä se opettajaltasi ennen teoriakokeeseen menemistä.

Myös ajokoe suoritetaan Ajovarman toimipisteellä. Voit suorittaa sen hyväksytyn teoriakokeen sekä suoritettujen ajotuntien jälkeen. Ota ajokokeeseen mukaan henkilöllisyystodistus.

Kun olet suorittanut kokeet hyväksytysti, saat väliaikaisen ajokortin. Lopullinen ajokortti saapuu postissa.

D1-kurssin hintaan sisältyy aina

Saat ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi selkeät ohjeet, kuinka kurssi etenee ja mitä sinun täytyy tehdä seuraavaksi.

Tiedustele haluamaasi koulutusta ja toteutustapaa alla olevalla lomakkeella.

Tiedustele koulutusta
Kerro tarvittavat lisätiedot: esim. kuinka monelle, missä ja milloin.
Jos tiedustelet yksityishenkilönä, jätä tyhjäksi.