Siirry sisältöön

Linja-autonkuljettaja, Koiviston Auto Jyväskylä Oy, Jyväskylä

Tämän koulutuksen hakuaika on päättynyt

Hakuaika päättyy: 15.5.2024

Koulutus alkaa: 3.6.2024

Koulutuspaikkoja: 12

Sijainti: Jyväskylä,

Lyhyellä koulutuksella ammattiin! Onko sinulla toiveissa työllistyä kuljetusalalle, mutta työhön vaadittava koulutus, pätevyydet ja kortit puuttuvat?

Koiviston Auto Jyväskylä kouluttaa 12 uutta osaajaa linja-autonkuljettajan tehtäviin yhteistyössä CAP Pro Academyn kanssa. RekryKoulutus tarjoaa sujuvan reitin uudelle uralle. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta kuljetusalalta, vähintään 23 vuoden ikä ja B-ajokortti riittää. Koulutus järjestetään Jyväskylässä.

Koulutuksen kesto on 120 päivää, jonka aikana koulutamme kaiken työssä vaadittavan osaamisen, mukaan lukien linja-autokortin ja tarvittavat pätevyydet. Opit ajamaan linja-autoa ammattitaidolla erilaisissa ympäristöissä ja saat arvokasta kokemusta. Koulutuksen päätteeksi Koiviston Auto Jyväskylä tarjoaa koulutuksen hyväksytysti suorittaneille toistaiseksi voimassa olevan ja kokoaikaisen työsuhteen.

Koiviston Auto Jyväskylä Oy on osa Suomen suurinta linja-autoyhtiötä, Koiviston Auto -konsernia. Työnantaja tarjoaa vakaan työpaikan, kilpailukykyisen ja tasa-arvoisen palkkauksen sekä hyvät edut.

Tutustu tarkemmin linja-autonkuljettajan työhön, työnantajaan ja RekryKoulutuksen sisältöön 8.2.2024 järjestetyn TE-live-lähetyksen tallenteessa: https://te-live.fi/lahetykset/y39grJFR4.

Tervetuloa mukaan rakentamaan oma urapolkusi kuljetusalalle!

Kohderyhmä / pääsyvaatimukset

Linja-autonkuljettajan työtehtävistä kiinnostuneet, vähintään 23 vuotta täyttäneet työnhakijat, joilla on vähintään B-luokan ajokortti ja halu työllistyä kuljetusalalle asiakaspalvelutyöhön sekä hyvä soveltuvuus linja-autonkuljettajan ammattiin.

Hakijoilta edellytetään palveluhenkisyyttä, ahkeruutta, omatoimisuutta, pitkäjänteisyyttä sekä kykyä toimia myös paineen alla. Työn oppii koulutuksen aikana, joten aiempaa kokemusta kuljetusalalta ei vaadita. Työtehtävien hoitaminen edellyttää valmiutta vuorotyöhön kaikkina viikonpäivinä ja riittävää suomen kielen taitoa. Työnantaja arvostaa hyvää asennetta ja halua työllistyä asiakaspalveluammattiin.

Hakijan on haastattelussa esitettävä Traficomin ajoneuvoliikennerekisterin ajokorttiote, johon mahdollisesti kirjattujen liikennerikkomusten laatu ja/tai määrä ei osoita hakijan olevan asenteellisesti sopimaton linja-autonkuljettajan ammattiin. Lisäksi koulutukseen valittujen henkilöiden tulee toimittaa työnantajalle rikosrekisteriote.

Koulutuksen kesto

Koulutuksen kesto on 120 päivää ajalla 3.6.–18.11.2024.

Tavoite ja palkkaus

Koulutuksen tavoitteena on hankkia yrityksessä vaadittava osaaminen linja-autonkuljettajan työtehtäviin. Tavoite on, että alalle sopivat ja koulutuksen hyväksytysti suorittaneet opiskelijat työllistyvät koulutuksen jälkeen Koiviston Auto Jyväskylälle.

Palkkauksessa ja työehdoissa noudatetaan Autoliikenteen Työnantajaliiton ja Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliiton välistä työehtosopimusta. Kuljettajan palkkaus on hyvä, aloittelevan kuljettajan tuntipalkka on 15,59 €/h (1.2.2024 alkaen). Linja-autonkuljettajan työ on vaativaa ja osa työpäivistä pitkiäkin, mutta myös vapaa-aikaa on paljon. Työehtosopimus määrittelee linja-autonkuljettajalle vuodessa 18–19 pekkaspäivää sekä lomien kertyessä täyteen yhteensä 5 viikkoa lomaa.

Tutustu ammattiin ja sen vaatimuksiin:

https://tyomarkkinatori.fi/ammatit/linja-autonkuljettaja

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen alussa jokaisen opiskelijan opinnot henkilökohtaistetaan hakijan tarpeiden ja osaamisen mukaisesti. Koulutussisältöjä ovat muun muassa:

 • D-luokan ajokorttikoulutus (linja-auton ajokortti)
 • henkilöliikenteen perustason ammattipätevyys 140 h
 • mahdolliset ammattipätevyyden jatkopäivät (mikäli perustason ammattipätevyys on suoritettu jo aikaisemmin)
 • työturvallisuuskoulutus
 • ensiapukoulutus
 • ammattikuljettajan asiakaspalvelu
 • ennakoivan ja taloudellisen ajamisen koulutus
 • eri liikennemuodot
 • kuljettajan tarvitsema auto- ja kalustotekniikka
 • sähkökäyttöisten linja-autojen ominaispiirteet, tekniikka ja käyttö
 • sähkökäyttöisten linja-autojen turvallisuuskoulutus.

Koulutuksen toteutus

Koulutus järjestetään pääsääntöisesti lähiopetuksena ja työssä tapahtuvana oppimisena Koiviston Auto Jyväskylän toimipisteessä osoitteessa Sorastajantie 5 ja CAP-Autokoulu Jyväskylä Palokan toimipisteessä osoitteessa Kauppakuja 1. Teoriaopetus toteutetaan pääsääntöisesti arkisin klo 8.00–16.00 ja ajo-opetus pääsääntöisesti ma–pe 6.00–22.00.

Koulutukseen sisältyy työssäoppimisjakso, jonka aikana syvennetään työpaikkaohjaajan ohjauksessa koulutuksessa opittuja tietoja ja taitoja. Tämän jakson aikana on tarkoitus, että opiskelija oppii ja pystyy jo itsenäiseen työskentelyyn. Myös muun koulutuksen aikana voi olla työssäoppimista. Työssäoppiminen tehdään yrityksen normaaleissa työtehtävissä pääsääntöisesti ma–pe-päivinä, mutta osin myös muina vuorokaudenaikoina ja viikonpäivinä.

Valinta

Koulutuksen valinnat tehdään kaksivaiheisesti. Ensimmäisessä vaiheessa tehdään esivalinta hakemusten perusteella, joten kerrothan jo hakemuksessa motivaatiostasi linja-autonkuljettajan työhön. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun.

Haastattelut järjestetään 22.–23.5.2024 Koiviston Auto Jyväskylän toimipisteessä osoitteessa Sorastajantie 5, 40320 Jyväskylä. Työnantaja Koiviston Auto Jyväskylä haastattelee hakijat yhdessä kouluttajan CAP Pro Academyn sekä Keski-Suomen TE-palveluiden kanssa. TE-palvelut lähettää haastattelukutsun kirjeenä. Tieto haastatteluajankohdasta tallennetaan myös hakijan Oma asioinnin yhteydenottoihin.

Koulutuksen hinta

Koulutus on oppilaalle maksuton. Opiskelija maksaa vain omaan käyttöönsä jäävät kortit sekä viranomaismaksut.

Koulutuksesta opiskelijalle aiheutuvat välittömät kustannukset: 

 • ajokorttilupamaksu 39 €
 • tarvittaessa lääkärintodistus ja valokuvat ajokorttia varten (B-ajokortilla aloittavat)
 • perustason ammattipätevyyden kirjaamismaksu 18,50 €
 • ammattipätevyyskorttihakemus ja kortti 50 €
 • digipiirturikorttihakemus ja kortti 104 €.

Hinnat 5.4.2024 tilanteen mukaisesti. Muutokset mahdollisia.

Työnantaja

Koiviston Auto Jyväskylä Oy hoitaa Jyväskylän seudun joukkoliikennettä viranomaisen määrittelemien reittien ja aikataulujen mukaan (linkki.jyvaskyla.fi). Lisäksi Koiviston Auto Jyväskylä ajaa seutuliikennettä Keski-Suomessa. Yritys tarjoaa myös monipuolisen kaluston tilausajoliikenteeseen. www.koivistonauto.fi/yritys/

Kouluttaja

CAP-Group Oy on Pohjoismaiden suurin ja Euroopan toiseksi suurin kuljettajakoulutusyritys. CAP Pro Academy on ammattiliikenteen koulutuksiin keskittynyt osa CAP-Groupia. Järjestämme raskaan liikenteen ajokorttikoulutuksia, ammattipätevyyden jatkokoulutuksia sekä työelämän tarpeisiin räätälöityjä koulutuksia koko Suomessa kuljetus- ja logistiikka-alalle sekä teollisuuteen. https://capproacademy.fi

Lisätiedot

Lisätiedot koulutuksesta:

CAP Pro Academy
puh. 041 731 03 77, proacademy@cap.fi
https://capproacademy.fi/tyovoimakoulutukset/

Lisätiedot työtehtävästä:

Koiviston Auto Jyväskylä Oy
Liikennepäällikkö Jorma Hepola
jorma.hepola@koivistonauto.fi

Lisätiedot työvoimakoulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikana maksettavista etuuksista:

Keski-Suomen TE-palvelut
Lauri Myllyoja
lauri.myllyoja@te-toimisto.fi