Siirry sisältöön

Linja-autonkuljettaja, Helsinki

Tämän koulutuksen hakuaika on päättynyt

Hakuaika päättyy: 2.2.2023

Koulutus alkaa: 27.2.2023

Koulutuspaikkoja: 15

Sijainti: Helsinki,

Helsingin Bussiliikenne Oy etsii kasvavaan joukkoonsa hyvän asiakaspalveluasenteen omaavia alasta kiinnostuneita uusia kuljettajia. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta kuljettajan työstä, me CAP Pro Academylla koulutamme sinut uuteen ammattiin. Tarjolla on monipuolinen ja mielenkiintoinen työpaikka ammattitaitoisessa ja rennossa työyhteisössä, voimakkaasti sähköistyvän kaupunkiliikenteen parissa. 

Työtehtävä ja palkkaus

Koulutuksen jälkeen linja-autonkuljettajan työtehtävissä työskentelet asiakasrajapinnassa ja sen vuoksi on tärkeää, että viihdyt asiakaspalvelutyössä. Työympäristösi on siistin nykyaikainen ja tukenasi on ammattitaitoinen ja kannustava työyhteisö. Tarjolla on paljon erilaisia vuoroja ja vuorotyötä tehtäessä tarjoutuu mahdollisuus hyvään vuosiansioon 50 000 €/vuosi.

Palkkauksessa ja työehdoissa yritys noudattaa Autoliikenteen Työnantajaliiton ja Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliiton välistä työehtosopimusta. Kuljettajan palkkaus on hyvä, aloittelevan kuljettajan tuntipalkka on 16.42 €/h. Linja-autonkuljettajan työ on vaativaa ja osa työpäivistä pitkiäkin mutta myös vapaa-aikaakin on paljon. Työehtosopimus määrittelee linja-autonkuljettajalle vuodessa 18-19 pekkaspäivää sekä lomien kertyessä täyteen yhteensä 5 viikkoa lomaa.

Koulutuksen sisältö

RekryKoulutuksen kesto on 120 päivää, jonka aikana sinulle koulutetaan kaikki työssä vaadittava osaaminen ja koulutuksen päätteeksi tarjoamme koulutuksen hyväksytysti suorittaneille toistaiseksi voimassa olevan ja kokoaikaisen työsuhteen. Työntekijöissä arvostamme palveluhenkisyyttä, omatoimisuutta, ahkeruutta ja ennen kaikkea tervehenkistä asennetta työntekoon.

Koulutukseen sisältö henkilökohtaistetaan koulutuksen alussa koulutettavan lähtötason mukaan. Koulutussisältöjä ovat mm.

  • C-luokan ajokorttikoulutus (tarvittaessa)
  • D-luokan ajokorttikoulutus
  • henkilöliikenteen perustason ammattipätevyys 140 h
  • työturvallisuuskortti
  • ensiapukoulutus

Koulutuksen tavoite on, että alalle sopivat ja koulutuksen hyväksytysti suorittaneet opiskelijat työllistyvät koulutuksen jälkeen suoraan Helsingin Bussiliikenne Oy:lle.

Katso TE-livelähetys aiheesta 24.1. klo 13 alkaen, kysy ja kommentoi! Mukana ovat kouluttajan sekä työnantajan edustajat. TE-live, Linja-autonkuljettajakoulutus – Helsingin Bussiliikenne

Koulutuksen kesto ja koulutusjärjestelyt

Koulutus kestää 120 päivää ja se järjestetään yhteistyössä TE-palveluiden kanssa. Koulutus toteutetaan Helsingissä ajalla  27.2.2023 – 18.8.2023. Koulutuksen aikana sinulle koulutetaan kaikki työssä vaadittava osaaminen ja koulutuksen päätteeksi tarjoamme koulutuksen hyväksytysti suorittaneille toistaiseksi voimassa olevan ja kokoaikaisen työsuhteen. Työntekijöissä Helsingin Bussiliikenne arvostaa palveluhenkisyyttä, omatoimisuutta, ahkeruutta ja ennen kaikkea tervehenkistä asennetta työntekoon.

Koulutukseen sisältyy työssäoppimisjakso, minkä aikana syvennetään työpaikkaohjaajan ohjauksessa koulutuksessa opittuja tietoja ja taitoja. Tämän jakson aikana on tarkoitus, että opiskelija oppii ja pystyy jo itsenäiseen työskentelyyn. Myös muun koulutuksen aikana voi olla työssäoppimista ja sitä tapahtuu kaikkina vuorokaudenaikoina ja viikonpäivinä. Työssäoppiminen tehdään yrityksen normaaleissa työtehtävissä.

Teoriaopetus toteutetaan pääsääntöisesti arkisin klo 8.00 – 16.00. Ajo-opetusta järjestetään myös iltaisin.

Koulutuspaikka: CAP Pro Academy, Rahtarinkatu 1, 00980 Helsinki ja Helsingin Bussiliikenne Oy, Pitkäsuonkuja 2, 01230 Vantaa.

Kenelle koulutus on suunnattu? 

Koulutus on tarkoitettu kuljetusalasta kiinnostuneille henkilöille, jotka soveltuvat linja-autonkuljettajan ammattiin.

Et tarvitse aikaisempaa kokemusta kuljetusalalta. Koulutukseen voivat hakea kaikki linja-autonkuljettajan työtehtävistä kiinnostuneet, 23-vuotta täyttäneet työnhakijat, joilla on voimassa oleva B-luokan ajokortti. Riittävä suullinen ja kirjallinen Suomen kielen taito on myös edellytys koulutukseen hakemiselle.

Hakijoilta edellytetään ahkeruutta, täsmällisyyttä, pitkäjänteisyyttä sekä kykyä toimia myös paineen alla. Lisäksi hakijoilta edellytetään valmiutta vuorotyöhön kaikkina viikonpäivinä, hyvää asennetta, halua asiakaspalveluammattiin sekä riittävää suomenkielen taitoa.

Koulutus on maksuton

Koulutus on oppilaalle maksuton. Opiskelija maksaa vain omaan käyttöönsä jäävän viranomaisen myöntämän kortin, passin tai lisenssin lunastamisesta aiheutuvat maksut (esim. ajokortti).

  • Ajokorttilupamaksu 39 €
  • Tarvittaessa lääkärintodistus ja valokuvat ajokorttia varten (B-kortilliset)
  • Perustason ammattipätevyyden kirjaamismaksu 18,50 €
  • Ammattipätevyyskorttimaksu 50 €
  • Digipiirturikortti ja hakemus 104 €

Viranomaishinnat 10.11.2022 tilanteen mukaan. Muutokset mahdollisia.

Työnantaja

Koiviston Auto -konserni on Suomen suurin linja-autoyritys. Liikennöintiä tehdään aina Helsingistä Ivaloon ja Kilpisjärvelle asti. Helsingin Bussiliikenne Oy on yksi Koiviston auto konsernin liikenneyhtiöistä ja samalla yksi pääkaupunkiseudun suurimmista linja-autoliikenteen palveluntuottajista. Helsingin Bussiliikenne Oy:llä työskentelee 950 työntekijää, jotka kaikki palvelevat työssään pääkaupunkiseudun ihmisiä 350:llä nykyaikaisella linja-autolla.

Yrityksen kaikessa toiminnassa on tärkeää palvelun laatu ja sen tekevät yrityksen osaavat ja ammattitaitoiset kuljettajat yhdessä yrityksen muiden ammattilaisten kanssa. Helsingin Bussiliikenne Oy panostaa liikennöinnin turvallisuuteen, täsmällisyyteen ja luotettavuuteen sekä tietysti hyvään palveluun ja matkustajamukavuuteen. Nyt ja tulevaisuudessa yritys panostaa myös merkittävästi ympäristövaikutuksien vähentämiseen liikennöinnissä hankkimalla mm. uusia sähkölinja-autoja lisää. 

Henkilöstön työhyvinvointi ja turvallisuus ovat Helsingin Bussiliikenteelle tärkeitä asioita. Tämä näkyy mm. työvuorosuunnittelussa, jossa pyritään aina maksimoimaan kuljettajan lepoaika eli viikkovapaat. Viimeinen vuoro ennen vapaata pyritään päättämään mahdollisimman aikaisin ja vapailta palattaessa pyritään valitsemaan aloitusvuoksi myöhempi vuoro. 

Tervetuloa mukaan opiskelemaan alan ammattilaiseksi ja työllistymään Helsingin Bussiliikenteelle linja-autonkuljettajaksi!