Siirry sisältöön

Kuljettajien ammattipätevyyden jatko­koulutus ja ajoharjoittelu, Joensuu

Tämän koulutuksen hakuaika on päättynyt

Hakuaika päättyy: 15.10.2023

Koulutus alkaa: 6.11.2023

Koulutuspaikkoja: 15

Sijainti: Joensuu,

Tämä koulutus on tarkoitettu kuljetusalan työnhakijoille, joilla on työkokemusta tai koulutusta kuljetusalalta, ja joiden on tarve päivittää osaaminen lainsäädännön edellyttämälle tasolle suorittamalla kuljettajien ammattipätevyyden jatkokoulutuspäivät. Etusijalla ovat ne henkilöt, joilla ammattipätevyys ei ole voimassa tai se vanhenee pian, ja joilla pätevyyden puuttuminen on este työllistymiselle. Koulutus kestää 1-5 päivää ja se järjestetään Joensuussa.

Kenelle koulutus on suunnattu?

 • Henkilöille, joilla on C-luokan ajo-oikeus, joka on myönnetty ennen 10.09.2009 tai
 • tämän jälkeen C-luokan ajo-oikeuden suorittaneille henkilöille, jotka ovat jossain vaiheessa suorittaneet perustason ammattipätevyyden 140 tuntia, mutta pätevyys on vanhentunut tai vanhenemassa.

Tuo hakemuksessasi ilmi ainakin seuraavat valintaan vaikuttavat tekijät:

 • milloin olet saanut C-ajokortin
 • onko sinulla ollut / onko tällä hetkellä voimassa kuljettajan perustason ammattipätevyys (ja mihin saakka)
 • oma arviosi ajoharjoittelun tarpeesta ja
 • miten todennäköisesti työllistyt koulutuksen myötä; esim. mikäli olet jo alustavasti neuvotellut työllistymisestä työnantajan kanssa (luetaan eduksi).

Haku päättyy 15.10.2023. Hakijoihin ollaan yhteydessä puhelimitse hakuajan päättymisen jälkeen.

Koulutuksen opetusjärjestelyt ja sisältö

Tarvittavat jatkokoulutuspäivät määräytyvät hakijan tarpeen mukaan; yhteensä 1 – 5 teoriapäivää/opiskelija. Jatkokoulutuspäivät toteutetaan lähiopetuksena CAP Pro Academyn Joensuun toimipisteessä (Rahtikatu 3).

Koulutukseen voi valita seuraavista kuljettajien ammattipätevyyden jatkokoulutuspäivistä viisi päivää, omien tarpeiden mukaan:

 • 6.11.2023 Työturva
 • 7.11.2023 Kuorman varmistaminen, ajo- ja lepoajat
 • 8.11.2023 Ennakoiva ajo
 • 9.11.2023 Asiakaspalvelu
 • 10.11.2023 Hätäensiapu

Ajoharjoittelu viikolla 46

Teoriapäivien lisäksi koulutukseen osallistuvalla on mahdollisuus saada käytännön ajoharjoittelua kuorma-autolla enintään seitsemän tuntia. Ajoharjoittelu on suunnattu sitä tarvitseville opiskelijoille esimerkiksi tilanteessa, jossa alalla työskentelystä ja kuorma-autolla ajamisesta on kulunut pidempi aika. Ajoharjoittelutarve arvioidaan koulutusvalinnan yhteydessä. Esitäthän oman arviosi/toiveesi ajoharjoittelutarpeesta koulutushakemuksessasi!

Käytännön ajoharjoittelu jakautuu kahteen osaan. Ensimmäisen osan pituus on kaksi ajotuntia (2 x 60 min), joiden aikana käydään läpi muun muassa ajoonlähtötarkastuksen tekeminen, auton peruskäsittely ja liikenteessä toimiminen. Ensimmäisen osion aikana kouluttaja arvioi opiskelijan mahdollisen lisäajoharjoittelutarpeen. Lisäajoharjoittelua annetaan tarpeen mukaan enintään viisi ajotuntia (5 x 60 min) niistä osa-alueista, joihin opiskelija tarvitsee eniten lisäkoulutusta (esim. ennakoiva ajaminen, ajoneuvon käsittely, kuorman varmistaminen käytännössä).

Huom! Työttömyysetuuden lisäksi maksettava kulukorvaus maksetaan vain teoriapäivistä, ei ajoharjoittelutunneista.

Kustannukset opiskelijalle

Koulutus on oppilaalle maksuton. Opiskelijalle tulee kustannuksia (tarvittaessa):

 • ammattipätevyys – jatkokoulutuksen rekisteröinti 18,50 € / pv
 • ammattipätevyyskorttimaksu 50 €

Hinnat 6.9.2023 mukaan, muutokset hinnoissa mahdollisia.

Koulutuksen tavoitteena on päivittää kuljettajan ammattipätevyys ja työllistyä kuljetusalalle kuljettajan tehtäviin. Tervetuloa päivittämään kuljetusalan ammattipätevyytesi!

Lisätietoja koulutuksesta:

CAP Pro Academy: Janne Tiainen, puh. 041 731 9072, janne.tiainen@cap.fi
Pohjois-Karjalan TE-toimisto: Mervi Kuivalainen, puh. 029 504 3047, mervi.kuivalainen@te-toimisto.fi