Siirry sisältöön

Taksiyrittäjäkoulutuksessa tieto vaihtaa omistajaa tehokkaasti

Kevään 2021 lakimuutosten myötä taksiliikenteen harjoittamisen aloittavilta yrittäjiltä vaaditaan yrittäjäkoulutuksen ja -kokeen läpäiseminen, joita CAP Pro Academy päätti alkaa tarjoamaan osana ammattiliikenteen koulutustarjontaa. Seuraavaksi asiakkuuspäällikkömme kertoo syitä käydä taksikoulutukset paikan päällä.

Taksiliikenteen yrittäjäkoulutuksen kehittämisestä muodostui tänä vuonna mieluisa projekti, olinhan ollut pitkään mukana tavaraliikenteen yrittäjäkoulutuksissa. Materiaalia valmisteltiin huolellisesti, mutta uusi koulutusalue aiheutti samalla myös kysymysmerkkejä: Miten varmistamme erilaisilla taustoilla koulutuksiin osallistuvien oppimisen? Millaiset harjoitukset toimisivat?

Kolmen päivän kurssi on täynnä asiaa ja osallistujien tulee oppia asioita useista eri osa-alueista, mm. taloushallinnosta, liiketoimintaosaamisesta sekä pakollisista velvoitteista, kuten verojen ja eläkemaksujen hoitamisesta. Miten aikataulutamme koulutuksen? Mitä aiheita painotamme?

Puheensorina täyttää ensimmäisen lähikoulutuksen

Ensimmäisessä taksiliikenteen yrittäjäkoulutuksessamme Helsingin Vuosaaressa oli mukana kokonaan uusia, mutta myös alalla jo toimivia 1.7.2018 jälkeen aloittaneita taksiyrittäjiä. Heidän olisi ollut mahdollista suorittaa ainoastaan taksiliikenteen yrittäjäkoulutuksen koe, mutta osallistujat näkivät saavansa hyötyä yritystoimintaansa käymällä koulutuksen ennen kokeeseen osallistumista. On hyvä muistaa, että koulutuksen ensisijainen tarkoitus ei ole kokeen hyväksytty suorittaminen, vaan mahdollisimman hyvien eväiden saaminen tulevalle yrittäjyysuralle.

Pyrimme koulutuksessa lähestymään asioita käytännönläheisesti ja synnyttämään keskusteluja, jolloin asiat jäävät parhaiten mieleen. Kurssin aiheisiin toki kuuluu myös raskaampien lakitekstien ja yrittäjää koskevien velvoitteiden läpikäymistä.

Osallistujat olivat aktiivisia ja koulutuspäivien aikana syntyi useita keskusteluja, joissa annettiin vinkkejä ja jaettiin kokemuksia eri aloilta ja taustoista. Näistä keskusteluista hyötyivät kaikki, kouluttaja mukaan lukien.

Kuopiossa koulutetaan Kallaveden rannalla

CAP Pro Academyn toiminta kasvaa ja kehittyy, mistä ehkä näkyvimpänä merkkinä kuopiolaisittain ajateltuna ovat uudet toimitilamme Itkonniemellä, Kallaveden rannalla. Koulutustilojen lisäksi olemme saaneet Itä-Suomeen kolme uutta ammattiliikenteen kouluttajaa, ja toimistomme on vahvistunut kahdella uudella koulutussihteerillä.

Tavara- ja erityisesti henkilöliikenteen yrityksissä on herätty syksyn aikana osittain koronan aiheuttamaan työvoimapulaan. RekryKoulutuksissamme koulutetaan läpi talven uusia ammattikuljettajia niin taksien, linja-autojen kuin kuorma-autojenkin rattiin. Ensimmäisen erityisryhmien kuljettajakoulutus järjestettiin joulukuun alussa Kuopiossa ja jatkoa on talven aikana luvassa useamman kurssin merkeissä.

Onko yrityksessäsi tarvetta päivittää osaamista tai veikö korona kuljettajia, joista nyt tai lähitulevaisuudessa on pulaa? Ota yhteyttä tai jätä yhteystietosi niin katsotaan, miten voimme olla avuksi!

Kirjoittaja on CAP Pro Academyn asiakkuuspäällikkö Jouni Bergroth, joka on vetovastuussa Kuopion yksiköstämme.