Siirry sisältöön

Ravintolamaailman ykkösketjusta ammattikuljettajaksi

Topi Pekkanen kouluttautuu raskaan kaluston ammattikuljettajaksi CAP Pro Academyn, Auramaa-yhtiöiden, ELY-keskuksen ja TE-Palveluiden järjestämässä RekryKoulutuksessa. Ammatinvaihto tuli ajankohtaiseksi pandemia-ajan ja muuttuneen elämäntilanteen keskellä.

Topi Pekkanen kouluttautuu yhdistelmäajoneuvon kuljettajaksi.
Topi Pekkanen toteuttaa RekryKoulutuksella nopean ammatinvaihdon kuljetusalalle.

Pekkasella on vankka ravintola-alan kokemus. Hän on työskennellyt yli 20 vuotta alan kovimpien ammattilaisten kanssa. Vuosien varrella tutuiksi tulivat tarjoilijan, sommelierin ja hovimestarin työt.

Pekkasella on myös yrittäjäkokemusta kahden ravintolan pyörittämisestä. Ammattitaidon kehittäminen ja ravintoloiden palkittu menestys on vaatinut aktiivista itsensä kehittämistä ja tinkimätöntä tiimityötä koko uran ajan.

Viime kesänä työympäristö vaihtui ravintolasalista maantielle asfaltointitöihin.

– Raskas kalusto ja työt kuljetusalalla alkoivat kiinnostaa minua. Veljeni on ajanut yhdistelmäajoneuvoa yli 20 vuotta, joten minulla ei ollut romantisoitua käsitystä rahtarin ammatista. Uuden oppiminen on aina motivoinut minua, Pekkanen kertoo.

Tie uuteen ammattiin avautui nopeasti, sillä RekryKoulutukseen valituksi tuleminen ei edellyttänyt aiempaa kuljetusalan osaamista. Aidossa työympäristössä toteutettavassa maksuttomassa koulutuksessa apuna ovat CAP Pro Academyn ja Auramaan kokeneet ammattilaiset.

”Olen kiitollinen, että voin kouluttautua kuljetusalan edelläkävijällä. Heti ensimetreillä huomasin, että Auramaalla arvostetaan koulutukseen valittuja ja kuljettajien työhyvinvointia. Perheyhtiön arvot, toimintatapa ja ystävällinen vastaanotto tekivät minuun ja varmasti koko ryhmään vahvan vaikutuksen.

Haluan antaa vastineeksi oman laadukkaan työpanokseni. Kuljetusalan kokonaiskuvan ymmärtäminen ja ammattipätevyyden hankkiminen on lähtökohtani tälle alalle. Siinä apuna ovat CAPin osaavat kouluttajat ja tasokkaasti räätälöity koulutuskokonaisuus.

”Ravintola-alalla ainutlaatuisen palvelukokemuksen tuottaminen asiakkaalle on kaikkein tärkein onnistumisen edellytys. Kukaan ei innostu tusinatavarasta eikä tavanomaisesta palvelusta. Mielestäni sama resepti toimii myös kuljettajan työssä. Palvelutilanteissa positiivinen energia, asenne ja teot vahvistavat asiakkaiden luottamusta. Näin eteen tulevat haasteetkin pystytään hoitamaan ratkaisukeskeisesti ja asiakkaalle lisäarvoa tuottaen”, linjaa Pekkanen, jolla on tavoitteena CE-kortti ja vakituinen työpaikka Auramaalla reilun puolen vuoden pituisen koulutuksen päätteeksi.