Siirry sisältöön

Polku logistiikka-alalle nuorille ja vieraskielisille, Helsinki

Tämän koulutuksen hakuaika on päättynyt

Hakuaika päättyy: 18.8.2023

Koulutus alkaa: 11.9.2023

Koulutuspaikkoja: 20

Sijainti: Helsinki,

CAP Pro Academy järjestää yhdessä TE-palvelujen kanssa logistiikka-alan koulutuksen nuorille ja vieraskielisille.

Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelija saa lisävalmiuksia logistiikka-alan tutkintotavoitteeseen koulutukseen tai työllistyy logistiikka-alalle. Koulutus järjestetään Helsingissä ja koulutukseen sisältyvä työssäoppiminen tapahtuu pääkaupunkiseudun alueen yrityksissä.

Polku logistiikka-alalle -koulutus tarjoaa loistavan tilaisuuden kartuttaa omaa osaamista ammattitaitoisten kouluttajien tuella. Koulutuksen aikana opiskellaan logistiikka-alalla tarvittavia taitoja kuten trukki- ja nostolaitteiden käyttöä, sekä suoritetaan työelämän tärkeitä korttikoulutuksia (ensiapu-, työturva- ja trukkikortti). Koulutukseen sisältyy 9 viikon työharjoittelujakso logistiikka-alan yrityksessä.

Alan yrityksiin ja ammatteihin perehdytään koulutuksen aikana käytännönläheisesti aidoissa työpaikoissa ja olosuhteissa. Tutuiksi tulevat niin varastotyö sisä- ja ulkoterminaaleissa, kuin myös kuljetustehtävät henkilöliikenteen parissa taksi- ja linja-autoliikenteessä. Tavaraliikenteen puolelta mukana on erilaisia suoritealoja, kuten elintarvikejakelu ja kappaletavaraliikenne. Myös erilaisilla kalustoilla kuten pakettiautolla, kuorma-autolla ja yhdistelmäajoneuvolla suoritettavat kuljetustehtävät tulevat tutuiksi koulutuksen aikana.

Opiskelijavalinnoissa arvostamme etenkin opiskelijan innostusta alaa kohtaan sekä motivaatiota osallistua säännöllisesti koulutukseen. Kerrothan siis jo hakemuksessa kiinnostuksen kohteistasi sekä mahdollisesta aikaisemmasta logistiikka-alan tuntemuksestasi. Aiempaa kokemusta alalta et tarvitse, sillä työn oppii tekemällä ja hyvä asenne sekä valmius oppia uutta ratkaisevat.

Katso TE-live-lähetys ja sen tallenne tästä koulutuksesta 20.6.2023 klo 13 osoitteessa https://te-live.fi/lahetykset/Cs3Mf3Tts.

Kohderyhmä/pääsyvaatimukset

Koulutuksen kohderyhmänä ovat alalle soveltuvat työttömät ja työttömyysuhanalaiset nuoret (alle 30-vuotiaat) ja vieraskieliset työnhakijat (myös yli 30-vuotiaat), jotka ovat asiakkaina TE-toimistossa tai työllisyyden kuntakokeiluissa.
Hakijalta edellytetään suomen kielen perusteiden hallintaa (taso A1.2).

Koulutuksen kesto

Kartoitus 10 päivää ja koulutus 110 päivää.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen alussa jokaisen opiskelijan opinnot henkilökohtaistetaan aiemmin hankitun osaamisen sekä asetettavien oppimis- ja mahdollisten jatko-opintotavoitteiden mukaisesti. Koulutussisältöjä ovat mm.

  • Suomen kielen intensiivijakso
  • Logistiikka-alan ammatteihin tutustuminen
  • Käytännön harjoituksia sekä korttikoulutukset (ensiapu, trukki, työturvallisuus)
  • Logistiikan termistön ja ammattisanaston harjoittelu
  • Syvempi perehtyminen varastoalan sekä tavara- ja henkilöliikenteen osa-alueisiin
  • Logistiikka-alan jatkokoulutuksiin ohjaaminen
  • Työssäoppiminen logistiikka-alan yrityksessä (9 viikkoa)

Koulutuksen toteutus

Koulutus järjestetään pääsääntöisesti lähiopetuksena ja työssä tapahtuvana oppimisena. Teoriaopetus toteutetaan pääsääntöisesti arkisin klo 8.00 – 16.00 ja työssäoppiminen logistiikka-alan yrityksen työaikojen puitteissa.

Koulutukseen sisältyy työssäoppimisjakso logistiikka-alan yrityksessä, jonka pituus on 9 viikkoa. Opiskelijalla saattaa olla jo tiedossa työssäoppimispaikka, johon haluaa lähteä työssäoppimisjaksolle. Mikäli työssäoppimispaikkaa ei vielä ole, kouluttaja tukee ja auttaa työssäoppimispaikan etsinnässä.

Hakeminen ja opiskelijavalinnat

Koulutusta edeltää 10 päivän kartoitusjakso, jossa arvioidaan hakijan soveltuvuutta alalle. Kartoitusjaksolta valitaan soveltuvimmat hakijat varsinaiselle koulutusjaksolle. Valinta kartoitusjaksolle tapahtuu kaksivaiheisesti. Ensimmäisessä vaiheessa (22.8.2023) tehdään esivalinta hakemusten perusteella, joten kerrothan jo hakemuksessa motivaatiostasi logistiikka-alan työhön.

Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun. Haastattelut järjestetään 29.8.2023 CAP Pro Academyn Helsingin toimipisteessä osoitteessa Rahtarinkatu 1, 00980 Helsinki. Haastattelussa paikalla kouluttajan CAP Pro Academyn edustajat. TE-palvelut lähettävät haastattelukutsun tekstiviestillä/kirjeellä. Tieto haastatteluajankohdasta tallennetaan myös hakijan Oma asioinnin yhteydenottoihin.

Koulutus on maksuton

Koulutus on osallistujalle maksuton. Opiskelija maksaa vain omaan käyttöönsä jäävän viranomaisen myöntämän kortin, passin tai lisenssin lunastamisesta aiheutuvat maksut (esim. ajokortti).

Tule mukaan rakentamaan oma urapolkusi logistiikka-alalle!

Lisätietoa koulutuksesta:

CAP Pro Academy
puh. 041 731 03 77
proacademy@cap.fi

CAP-Group on Pohjoismaiden suurin ja Euroopan toiseksi suurin kuljettajakoulutusyritys. Pro Academy on osa CAP-Groupia ja on keskittynyt ammattiliikenteen koulutuksiin. CAP Pro Academy järjestää koulutuksia koko Suomessa kuljetus- ja logistiikka-alalle sekä teollisuuteen.