Siirry sisältöön

SKAL ja CAP Pro Academy yhteistyöhön uusien ammattilaisten kouluttamiseksi

Ammattitaitoisten kuljettajien saatavuus on alkanut horjuttaa toimintavarmuutta ja muodostua kasvun esteeksi kuljetus ja logistiikka -alalla. Ratkaisuksi alan työvoimatilanteeseen Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry ja CAP Pro Academy tarjoavat SKAL RekryKoulutus-mallin.

SKAL Kuljetusbarometrin 3/2022 vastanneista kuljetusyrittäjistä 35 prosentilla on ollut vaikeuksia henkilökunnan palkkaamisessa kuluvan vuoden aikana. Rekrytointivaikeudet hankaloittavat kuljetusyritysten toimintaa ja ovat esteenä yritysten kasvulle. Valtakunnallinen SKAL RekryKoulutus kehitettiin helpottamaan kuljetusyritysten ja tulevien kuljetusalan ammattilaisten kohtaamista. Koulutus luo uramahdollisuuksia alasta kiinnostuneille, ja yrityksille se taas mahdollistaa uudenlaisen tavan löytää osaavia ja päteviä työntekijöitä.

– SKAL RekryKoulutuksen tavoitteena on kouluttaa uusia ammattitaitoisia kuljettajia kuljetusyrityksien tarpeisiin, kertoo SKALin lakimies Hanna-Liisa Hammarén.

Räätälöityä ja käytännönläheistä koulutusta

CAP Pro Academy toimii SKAL RekryKoulutusten vastuullisena järjestäjänä. Koulutus palvelee kuljetusyrityksiä ja niiden työvoimatarpeita ympäri Suomen. Jokainen koulutus räätälöidään yrityksen tarpeiden mukaan. Koulutettavat henkilöt saavat ammatin harjoittamiseen vaadittavat korttikoulutukset ja ammattipätevyydet sekä käytännön osaamisen rekrytoivan yrityksen työtehtäviin, sillä koulutus toteutetaan työpaikalla varsinaisia työtehtäviä hoitaen.

RekryKoulutus pystytään tuottamaan alueelle, jolla on esimerkiksi kuuden rekrytoitavan tarve. Jos yritys tarvitsee vain yhden kuljettajan, voidaan koulutuksissa yhdistää eri yritysten tarpeita. SKALin etuna on laaja paikallisyhdistysten verkosto, jonka kautta voi löytää useampia saman seudun kuljetusyrityksiä, joilla on rekrytointitarpeita.

– Meillä on pitkäaikainen kokemus RekryKoulutusten järjestämisestä. Valtakunnallisena toimijana voimme järjestää palveluita kaikille kuljetusyrityksille paikkakunnasta ja yrityksen koosta riippumatta, kertoo CAP Pro Academyn myyntijohtaja Tuomo Kauppinen.

SKAL RekryKoulutus

  • RekryKoulutuksen rahoituksesta vastaa pääosin Työ- ja elinkeinohallinto. Työnantajan osuus on 30 prosenttia kokonaishinnasta.
  • Koulutus kestää 4–7 kuukautta. Aika riippuu siitä, mitä ajokorttiluokkia ja ammattipätevyyksiä koulutuksen aikana suoritetaan.
  • Koulutuksen sisältyy työssäoppimisjakso kuljetusyrityksessä.
  • Koulutus on tarkoitettu työttömille sekä työttömyysuhan alla oleville työnhakijoille.
  • Koulutettavan tulee olla vähintään 21-vuotias ja hänellä täytyy olla vähintään B-luokan ajo-oikeus.

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry on maanteiden tavaraliikenteen ja logistisia palveluja tarjoavien yritysten edunvalvontajärjestö. Järjestön jäsenistöön kuuluu noin 4 200 kuljetusyritystä ympäri Suomea. @SKALry

Lisätiedot: 

SKAL: Hanna-Liisa Hammarén, lakimies, p. +358 9 478 999, hanna-liisa.hammaren@skal.fi

CAP Pro Academy: Tuomo Kauppinen, myyntijohtaja, p. 0400 895 601, tuomo.kauppinen@cap.fi