Siirry sisältöön

Powder-Transille räätälöidään koulutuksia työturvallisuuden kehittämiseksi

Powder-Transista on kehittynyt nopeasti yksi Pohjoismaiden suurimmista bulkki- eli jauhealan kuljetusyrityksistä. Vuonna 1972 perustettu kotimainen perheyritys aloitti yhdellä autolla ja palkkasi 70-luvulla ensimmäisen työntekijänsä. Vuonna 2021 työntekijöitä oli yli 200.

”Powder-Transin toiminta-alueena on Pohjoismaat, mutta teemme kuljetuksia myös Keski-Eurooppaan ja Baltian alueelle. Autoissamme kulkee tuotteita lähes jokaiselle teollisuuden alalle: rakennusteollisuudelle, elintarviketeollisuudelle ja kemianteollisuudelle muutaman mainitakseni”, kertoo Powder-Transin koulutuspäällikkö Juha Hietakari.

Yrityksen arvoihin kuuluu henkilöstön kehittäminen, työturvallisuus ja ympäristötietoisuus

Powder-Trans pyrkii ajamaan sisään henkilöstön liikenne- ja työturvallisuusajattelumallia ja tämän johdosta yritykselle on laadittu liikennejohtamissuunnitelma, joka pohjautuu ISO 39001-standardiin.

”Liikennejohtamissuunnitelmaa on kehitetty aktiivisesti ja se on osoittautunut haastavaksi: Konttorilta käsin kun on hyvin vaikeaa opettaa kuljettajaa toimimaan turvallisesti liikenteessä. Tähän on CAP Pro Academyn kanssa löydetty hyviä uusia keinoja”.

Viimeisin esimerkki on Paimion ajoharjoitteluradalla toteutettu REAK-koulutus, jossa kuljettajat pääsivät käytännössä kokeilemaan liukkaan radan ominaisuuksia: miltä tuntuu kun pito tien pintaan häviää.

Kurssi on saanut kuljettajilta pelkästään hyvää palautetta ja seuraava kurssi on jo tekeillä.

CAP Pro Academylla on erittäin hyvä ja laaja kurssivalikoima. Kuljettajat pystyvät valitsemaan kurssin heille sopivana aikana ja etä- ja verkkokursseilla on pystytty paikkaamaan lähiopetuksen puutetta. Laajasta valikoimasta kuljettajien on helppo löytää heitä kiinnostava kurssi, jolloin ei tarvitse käydä kurssia, joka ei oikeasti kiinnosta. Kurssin anti on kuljettajalle antoisampi, kun aihe on kiinnostava”, kertoo Hietakari.

”Suosittelisin CAP Pro Academyn palveluita kaikille kuljetusyrityksille, jotka haluavat koulutuksista kuljettajilleen täyden hyödyn. Yrityksen omiin tarpeisiin räätälöityjä koulutuksia kannattaa hyödyntää ehdottomasti: kuljettajat saavat niistä paljon paremman hyödyn kuin yleisistä koulutuksista”.


Jätä yhteydenotto räätälöidyistä koulutuksista

Tarjouspyyntö