Siirry sisältöön

Erityisryhmien kuljettajakoulutus

Koulutuksessa harjoitellaan liikunta- ja toimintarajoitteisten asiakkaiden turvalliseen avustamiseen liittyviä taitoja sekä koulu- ja päivähoitokuljetuksiin liittyviä erityiskysymyksiä ja vaatimuksia.

Tarvitsetko myös yrittäjäkoulutuksen?

Mikäli et vielä omista taksiliikennelupaa, tulee sinun suorittaa taksiliikenteen yrittäjäkoulutus.

Etsitkö tietoa muuttuneesta taksialan lainsäädännöstä?

Traficom on kerännyt verkkosivuilleen kattavan tietopaketin taksisääntelyn ”korjaussarjasta”.

Saat lisätietoa aiheesta myös ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Koulutuksen tavoitteena on lisätä taksinkuljettajien osaamista erityistä apua ja huomioita tarvitseviin, taksipalveluja käyttäviin asiakasryhmiin.

Koulutuksen sisältö:

Monet taksipalvelujen tilaajat edellyttävät sopimuskumppaneiltaan erityisryhmien kuljettajakoulutusta. Kansaneläkelaitos KELAlla vaatimus tulee voimaan 1.1.2024 alkaen ja osalla hyvinvointialueista jo vuoden 2023 aikana.

CAP Pro Academy järjestää yritysten tarpeisiin räätälöityjä taksiliikenteen erityisryhmien kuljettajakoulutuksia. Koulutuksen kesto on 3 päivää (21 h) ja koulutus täyttää uuden määräyksen taksinkuljettajan erityisryhmien kuljettajakoulutuksesta. Koulutus järjestetään paikan päällä ja osaksi etäopiskeluna. Koulutuksen sisältämä 1 päivän (7 h) käytännön opetus on kuitenkin suoritettava paikan päällä. Saat todistuksen ja merkinnän Traficomin rekisteriin kokeen suoritettuasi.

Jos olet saanut taksinkuljettajan ajoluvan 1.7.2018 tai sen jälkeen, niin sinun tulee suorittaa kolmen päivän koulutus. Sitä ennen myönnetty ajolupa oikeuttaa osallistumaan pelkkään yhden päivän käytännön opetukseen.

Tiedustele haluamaasi koulutusta ja toteutustapaa alla olevalla lomakkeella.

Tiedustele koulutusta
Kerro tarvittavat lisätiedot: esim. kuinka monelle, missä ja milloin.
Jos tiedustelet yksityishenkilönä, jätä tyhjäksi.