Siirry sisältöön

Yhdistelmäkuljettaja, Eura

Tämän koulutuksen hakuaika on päättynyt

Hakuaika päättyy: 13.10.2022

Koulutus alkaa: 14.11.2022

Koulutuspaikkoja: 6

Sijainti: Eura,

Auramaa-Yhtiöt järjestävät Satakunnan TE-palveluiden ja Satakunnan ELY-keskuksen kanssa yhteistyössä Yhdistelmäajoneuvokuljettajan RekryKoulutuksen, jossa kouluttajana toimii CAP Pro Academy (Traffica Oy). Tavoitteena on kouluttaa kuljetusalan ammattilaisia ja työllistää heidät koulutusjakson päätyttyä kuljetustehtäviin Auramaa -yhtiöille.

Etsimme Auramaa-Yhtiöille alasta kiinnostuneista ja kuljettajan työstä motivoituneita uusia kuljettajia. RekryKoulutus järjestetään Euran terminaalissamme, joten pääset jo koulutuksen aikana oppimaan talon tavat ja pukemaan Auramaan punaisen lippalakin päähän.

Koulutuksen tavoite

Etsimme yritykseemme alasta kiinnostuneista ja kuljettajan työstä motivoituneita uusia kuljettajia. RekryKoulutus järjestetään Euran terminaalissamme, joten pääset jo koulutuksen aikana oppimaan talon tavat ja pukemaan Auramaan punaisen lippalakin päähän.

Et tarvitse aikaisempaa kokemusta ammattikuljettajan työstä, me koulutamme sinulle kaiken työssä vaadittavan osaamisen ja koulutuksen päätteeksi tarjoamme koulutuksen hyväksytysti suorittaneille vakituisen työsuhteen. Huolehdimme henkilökuntamme hyvinvoinnista, kouluttamisesta sekä ammattipätevyyden ylläpidosta. Motivoitunut ja ammattitaitoinen henkilökunta on tärkein voimavaramme.

Koulutuksen toteutus ja sisältö

Monipuolinen koulutus sisältää aihealueita, jotta saat perustiedot ja -taidot, jolla pääset hyvin sisään työtehtäviin ja yritykseen. Koulutus sisältää teoriaopetusta, jossa opiskellaan alan perustietoutta, mutta oppiminen painottuu tekemiseen ja työpaikalla oppimiseen. Koulutus alkaa 14.11.22.

Työssäoppiminen, joka tehdään Auramaan -yhtiöiden Euran toimipisteessä, tapahtuu yrityksen normaalien työvuorojen mukaisesti, eri vuorokauden aikoina, kaikkina viikonpäivinä, joten hakijan tulee pystyä työskentelemään kaikkina vuorokauden aikoina, myös koulutuksen aikana. Työssäoppimista on mahdollista erikseen sovittaessa tehdä Auramaan -yhtiöiden Euran toimipisteen lisäksi myös Porin, Rauman tai Turun toimipisteissä.

Koulutuksen loppuosaan sisältyy oppilaan lähtötilanteen mukaan määräytyvä pidempi työssäoppimisjakso n. 40 päivää. Tämän jakson aikana pyritään siihen, että opiskelijat pystyisivät jo itsenäiseen työskentelyyn. Myös muun koulutuksen aikana on työssäoppimista.

Teoria-opetus pääsääntöisesti ma-pe klo 08.00-15.00, ajo-opetus ma-la klo 06.00-22.00. Ammattipätevyyden ajo-opetus voi tapahtua kaikkina vuorokauden aikoina.

Koulutuksen sisältö:

Koulutukseen sisältää yhtiössä tarvittavan osaamisen ja vaaditut pätevyydet, kuten
– C- ja CE -ajokortti
– Tavaraliikenteen perustason ammattipätevyys (140h)
– Kuljettajan työtehtävät ja sähköiset järjestelmät Auramaalla
– Työturvakortti, ensiapukortti, trukkikortti, hygieniapassi, lämpösäädellyt kuljetukset, ADR -ajolupa.
Osa koulutuksen sisällöistä voidaan mahdollisesti henkilökohtaistaa opiskelijan aiemmin hankkiman osaamisen mukaan.

Kenelle koulutus on suunnattu?

Koulutus on suunnattu ensisijaisesti työttömille työnhakijoille sekä määräaikaisessa työsuhteessa oleville, jotka harkitsevat alanvaihtoa ( aiemman työsuhteen tulee päättyä ennen koulutuksen alkua).

Et tarvitse aikaisempaa kokemusta kuljetusalalta. Koulutukseen voivat hakea kaikki kuljettajan työtehtävistä kiinnostuneet, 21-vuotta täyttäneet työnhakijat, joilla on voimassa oleva B-luokan ajokortti. Hakijoilta edellytetään ahkeruutta, täsmällisyyttä, pitkäjänteisyyttä sekä kykyä toimia myös paineen alla. Tärkeintä tehtävässä on vahva motivaatio, asiakaspalveluhenkisyys sekä halu oppia ja kehittyä kuljetusalan ammattilaiseksi.

Työnantaja

Auramaa-yhtiöt on perinteikäs suomalainen perheyritys, joka on erikoistunut kotimaan maantiekuljetuksiin ja niihin lisäarvoa tuottaviin palveluihin. Yrityksen juuret ovat Eurassa ja sen historia ulottuu aina vuoteen 1929, jolloin yrityksen perustaja Yrjö Auramaa osti ensimmäisen kuorma-autonsa. Noista ajoista on kuljettu pitkä matka, ja nyt Auramaa on yksi Suomen suurimmista logistiikka-alan yrityksistä. Tänä päivänä koko konsernin liikevaihto on hieman alle 80 miljoonaa euroa.

Auramaalla on 150 omaa ajoneuvoa, joiden lisäksi heidän asiakkaitaan palvelee 160 vakituista sopimusliikennöitsijän autoa. Auramaa työllistää omat ja alihankkijoiden työntekijät yhteenlaskettuna yhteensä yli 700 ihmistä kolmellatoista eri paikkakunnalla. Yrityksen toiminta painottuu eteläiseen Suomeen, jossa on kymmenen omaa tavaraliikenneterminaalia ja kaksi varastohotellia. Erilaisia terminaali- ja varastotiloja Auramaa-yhtiöillä on yhteensä 50 000 neliötä.

Auramaa toimii osana Kaukokiito-ketjua. Kaukokiito on suomalainen kuljetusjärjestelmä, jonka terminaali- ja linjaverkosto muodostuu paikallisista yrittäjistä. Auramaa-yhtiöt ovat Kaukokiidon suurin osakasliikennöitsijä. Verkostoitunut toimintamalli muiden Kaukokiito-liikennöitsijöiden kanssa on osoittautunut erinomaiseksi konseptiksi alati kiristyvillä markkinoilla. Kaukokiito-kuljetusten lisäksi palvelemme sopimusasiakkaitamme mm. elintarviketeollisuuden ja raskaan teollisuuden aloilta.

Koulutuksen hinta

Koulutus on oppilaalle maksuton. Opiskelija maksaa vain omaan käyttöönsä jäävän viranomaisen myöntämän kortin, passin tai lisenssin lunastamisesta aiheutuvat maksut (esim. ajokortti).

  • Ajokorttilupamaksu 39 €
  • Tarvittaessa lääkärintodistus ja valokuvat ajokorttia varten (B-kortilliset)
  • Perustason ammattipätevyyden kirjaamismaksu 18,50 €
  • Digipiirturikortti ja hakemus 104 €

Hinnat on ilmoitettu Ajovarman hinnaston mukaan 29.8.2022. Muutokset ovat mahdollisia.

Tervetuloa mukaan opiskelemaan alan ammattilaiseksi!

Lisätietoa koulutuksesta:

Koulutuksen toteutuksesta (CAP Pro Academy): Jussi Salminen, puh. 0504720036, jussi.salminen@cap.fi
Työpaikoista (Auramaa/Kaukokiito): Jukka Vataja, jukka.vataja@kaukokiito.fi
Koulutukseen hakemisesta (TE-toimisto): Päivi Koskinen, paivi.koskinen@te-toimisto.fi
(viikolla 39 marja.kukkakorpi-karmisto@te-toimisto.fi tai jaana.vartila@te-toimisto.fi, viikolla 40 juha.jokinen@te-toimisto.fi)