Siirry sisältöön

Linja-autonkuljettaja, Helsinki

Tämän koulutuksen hakuaika on päättynyt

Hakuaika päättyy: 7.4.2022

Koulutus alkaa: 2.5.2022

Koulutuspaikkoja: 15

Sijainti: Helsinki,

Hae koulutuksia

Kysy lisätietoja

CAP Pro Academy kouluttaa uusia linja-autonkuljettajia Helsingin Bussiliikenne Oy:lle. Koulutuksen yhteydessä suoritetaan mm. C- ja D-ajokorttikoulutus, henkilöliikenteen perustason ammattipätevyys, ensiapu 1 ja työturvallisuuskortti. Tavoitteena on kerätä valmiudet työllistyä ammattikuljettajaksi heti koulutuksen jälkeen.

Koulutuksen sisältö

Koulutukseen sisältö henkilökohtaistetaan koulutuksen alussa koulutettavan lähtötason mukaan. Koulutussisältöjä ovat mm.

 • C-luokan ajokorttikoulutus (tarvittaessa)
 • D-luokan ajokorttikoulutus
 • henkilöliikenteen perustason ammattipätevyys 140 h
 • työturvallisuuskortti
 • ensiapukoulutus

Koulutuksen painopiste on vahvasti HSL-alueen liikennöinnissä, siihen liittyvissä vaatimuksissa ja laadukkaan palvelun tuottamisessa. Koulutuksen aikana harjoitellaan paljon eri kalustotyypeillä liikenteessä, jotta koulutuksen jälkeen on turvallista lähteä itsenäisesti töihin.

Kenelle koulutus on suunnattu?

 • Ensisijaisesti työttömille työnhakijoille sekä työttömyysuhan alla oleville henkilöille (esim. lomautettuna)
 • Määräaikaisessa työsuhteessa oleville tai osa-aikatöitä tekeville, joiden työsuhde on päättymässä ennen koulutuksen alkua
 • Ikää vähintään 23 vuotta
 • B-luokan ajokortti

Hakijoilta edellytetään ahkeruutta, täsmällisyyttä, pitkäjänteisyyttä sekä kykyä toimia myös paineen alla. Lisäksi hakijoilta edellytetään valmiutta vuorotyöhön kaikkina viikonpäivinä, hyvää asennetta, halua asiakaspalveluammattiin sekä riittävää suomenkielen taitoa.

Koulutuksen kesto ja koulutusjärjestelyt

Koulutus kestää 120 päivää ja se järjestetään yhteistyössä TE-palveluiden kanssa. Koulutus toteutetaan ajalla 2.5. – 18.10.2022. Koulutukseen sisältyy työssäoppimisjakso, minkä aikana syvennetään työpaikkaohjaajan ohjauksessa koulutuksessa opittuja tietoja ja taitoja. Tämän jakson aikana on tarkoitus, että opiskelija oppii ja pystyy jo itsenäiseen työskentelyyn. Myös muun koulutuksen aikana voi olla työssäoppimista ja sitä tapahtuu kaikkina vuorokaudenaikoina ja viikonpäivinä. Työssäoppiminen tehdään yrityksen normaaleissa työtehtävissä.

Teoriaopetus toteutetaan pääsääntöisesti arkisin klo 8.00 – 16.00. Ajo-opetusta järjestetään myös iltaisin ja työssäoppiminen yrityksen normaalien työaikojen puitteissa.

Koulutuspaikka: CAP Pro Academy, Rahtarinkatu 1, 00980 Helsinki ja Helsingin Bussiliikenne Oy, Pitkäsuonkuja 2, 01230 Vantaa.

Koulutuksen hinta

Koulutus on oppilaalle maksuton. Opiskelija maksaa vain omaan käyttöönsä jäävän viranomaisen myöntämän kortin, passin tai lisenssin lunastamisesta aiheutuvat maksut (esim. ajokortti).

 • Ajokorttilupamaksu 39 €
 • Tarvittaessa lääkärintodistus ja valokuvat ajokorttia varten (B-kortilliset)
 • Perustason ammattipätevyyden kirjaamismaksu 18,50 €
 • Ammattipätevyyskorttimaksu 50 €
 • Digipiirturikortti ja hakemus 104 €

Hinnat 27.1.2022 tilanteen mukaan. Muutokset mahdollisia.

Kuvaus yrityksestä

Helsingin Bussiliikenne Oy on yksi suurimmista linja-autoliikenteen palveluntuottajista pääkaupunkiseudulla. Palveluksessamme on 950 henkilöä, jotka palvelevat pääkaupunkiseudun ihmisiä 350 nykyaikaisella linja-autolla.

Palvelun laatu on kaikessa toiminnassamme tärkeää ja sen tekevät yrityksemme osaavat ja ammattitaitoiset kuljettajat yhdessä yrityksen muiden ammattilaisten kanssa. Meillä panostetaan liikennöinnin turvallisuuteen, täsmällisyyteen ja luotettavuuteen sekä tietysti hyvään palveluun ja matkustajamukavuuteen. Panostamme nyt ja tulevaisuudessa erityisesti ympäristövaikutuksien vähentämiseen liikennöinnissä hankkimalla mm. uusia sähkölinja-autoja yritykseemme lisää.

Henkilöstömme työhyvinvointi ja turvallisuus ovat meille tärkeitä asioita. Arvostamme työntekijöissämme palveluhenkisyyttä, omatoimisuutta, ahkeruutta ja ennen kaikkea tervehenkistä asennetta työntekoon.

Tervetuloa mukaan ja opiskelemaan alan ammattilaiseksi!

Lisätietoja koulutuksesta:

CAP Pro Academy, Kari Suutarinen
kari.suutarinen@cap.fi, puh. 050 084 7864

Helsingin Bussiliikenne Oy, Jari Syväoja
jari.syvaoja@kabus.fi, puh. 050 516 6210