Siirry sisältöön

Ajoneuvonkuljettaja, Oulu

Tämän koulutuksen hakuaika on päättynyt

Hakuaika päättyy: 17.10.2022

Koulutus alkaa: 14.11.2022

Koulutuspaikkoja: 8

Sijainti: Oulu,

Vähälä Yhtiöt / Schenker Oy etsii RekryKoulutuksen kautta oma-aloitteisia ja vastuuntuntoisia henkilöitä kouluttautumaan yhdistelmäajoneuvonkuljettajaksi. Koulutuksen tavoitteena on, että hyväksytysti suorittaneet työllistyvät toistaiseksi voimassa oleviin tai määräaikaisiin työsuhteisiin suoraan Vähälä Yhtiöille.

Koulutuksen kohderyhmänä ovat TE-toimiston ja työllisyyden kuntakokeilun asiakkaat, jotka ovat täyttäneet vähintään 21 vuotta ja heillä on B-luokan ajokortti. Tärkeintä tehtävässä on motivaatio, asiakaspalveluhenkisyys sekä halu oppia ja kehittyä kuljetusalan ammattilaiseksi.

Koulutuksen toteutus ja sisältö

Koulutuksen tavoitteena on kehittää opiskelijan ammatillisia valmiuksia siten, että hän suoriutuu koulutuksen jälkeen Vähälä Yhtiöiden / Schenkerin kuljettajan työtehtävistä yrityksen vaatimusten mukaisesti tehokkaasti, taloudellisesti ja turvallisesti. Koulutuksen toteutusajankohta on 14.11.2022 – 6.6.2023 (140pv).

Koulutus toteutetaan yhtäjaksoisena Oulussa. Koulutukseen kuuluu teoriaopetusta 80 otp ja työssäoppimista 60 otp. Työssäoppiminen tapahtuu yrityksen normaalien työvuorojen mukaisesti, eri vuorokauden aikoina, kaikkina viikonpäivinä, joten hakijan tulee pystyä työskentelemään kaikkina vuorokauden aikoina, myös koulutuksen aikana.

Teoria-opetus pääsääntöisesti ma-pe klo 08.00-15.00, ajo-opetus ma-la klo 06.00-22.00. Ammattipätevyyden ajo-opetus voi tapahtua kaikkina vuorokauden aikoina.

Koulutukseen sisältyy mm.:

 • CE-luokan ajokorttiopetus
 • Kuorma-autonkuljettajan perustason ammattipätevyyskoulutus
 • Ensiapukortti
 • Työturvakorttikoulutus
 • Elintarvikkeiden hygieniapassikoulutus
 • Trukkikortti
 • Kuorma-auto- ja yhdistelmäajoneuvokuljetukset
 • Ajoneuvo- ja kuormankäsittelylaitetekniikka
 • Ajo- ja käsittelyharjoitukset
 • ADR-ajolupakoulutus
 • Työelämätaidot, asiakaspalvelu

Kenelle koulutus on suunnattu?

Koulutus on suunnattu ensisijaisesti työttömille työnhakijoille sekä määräaikaisessa työsuhteessa oleville, jotka harkitsevat alanvaihtoa ( aiemman työsuhteen tulee päättyä ennen koulutuksen alkua).

Et tarvitse aikaisempaa kokemusta kuljetusalalta. Koulutukseen voivat hakea kaikki kuljettajan työtehtävistä kiinnostuneet, 21-vuotta täyttäneet työnhakijat, joilla on voimassa oleva B-luokan ajokortti. Hakijoilta edellytetään ahkeruutta, täsmällisyyttä, pitkäjänteisyyttä sekä kykyä toimia myös paineen alla. Tärkeintä tehtävässä on vahva motivaatio, asiakaspalveluhenkisyys sekä halu oppia ja kehittyä kuljetusalan ammattilaiseksi.

Työnantaja

Vähälä Yhtiöt on DB Schenker -konserniin kuuluva logistiikka-alan yritys, joka tarjoaa monipuolisia palveluita kuljettamisesta logistiikan lisäarvopalveluihin. Vähälä Logistics Oy:n pääkonttori on Oulussa ja tuotannon keskuspaikka Jyväskylässä. DB Schenkerin koko Suomen kattavassa kuljetusverkostossa palvelemme erityisesti Keski- ja Pohjois-Suomen elinkeinoelämää tarjoamalla maakuljetusyhteydet myös kaikkialle Eurooppaan. Suomessa DB Schenker -yhtiöt työllistävät yhteensä noin 2000 logistiikka-alan ammattilaista.

Tarjoamme koulutukseen valituille mielenkiintoisen ja monipuolisen työn kansainvälisessä työympäristössä sekä mahdollisuuden kehittyä globaalin organisaation tehtävissä. Koulutuspalvelumme huolehtii koulutuksistasi jatkossakin ja pitää pätevyytesi voimassa.

Koulutuksen hinta

Koulutus on oppilaalle maksuton. Opiskelija maksaa vain omaan käyttöönsä jäävän viranomaisen myöntämän kortin, passin tai lisenssin lunastamisesta aiheutuvat maksut (esim. ajokortti).

 • Ajokorttilupamaksu 39 €
 • Tarvittaessa lääkärintodistus ja valokuvat ajokorttia varten (B-kortilliset)
 • Perustason ammattipätevyyden kirjaamismaksu 18,50 €
 • Ammattipätevyyskortti 50€
 • Digipiirturikortti ja hakemus 104 €

Hinnat on ilmoitettu Ajovarman hinnaston mukaan 29.8.2022. Muutokset ovat mahdollisia.

Tervetuloa mukaan opiskelemaan alan ammattilaiseksi!

Lisätietoja koulutuksesta:

Kouluttaja: CAP Pro Academy
Janne Tiainen, janne.tiainen@cap.fi, puh. 041 7319 072
www.capproacademy.fi

Yritys: Vähälä Yhtiöt / DB Schenker Oy
Johanna Holkko, johanna.holkko@dbschenker.com
https://www.dbschenker.com/fi-fi/