Siirry sisältöön

Linja-autonkuljettaja RekryKoulutus, Savonlinja Oy, Joensuu

Tämän koulutuksen hakuaika on päättynyt

Hakuaika päättyy: 15.10.2023

Koulutus alkaa: 1.11.2023

Koulutuspaikkoja: 8

Sijainti: Joensuu,

Savonlinja haluaa olla Suomen hyväntuulisin, mukaansatempaavin, tuttavallisin, mutkattomin ja työtä pelkäämättömin bussiyhtiö, joka tietää, että hyvä matka syntyy ystävällisestä palvelusta, luotettavasta kyydistä ja tyytyväisestä asiakkaasta. Työhönsä tyytyväinen ja ammattitaitoinen kuljettaja toteuttaa tällaisia matkoja. Yrityksessä työskentelee lähes 400 linja-autoliikenteen ammattilaista useassa eri toimipisteessä, ja se hoitaa Suomessa kaikkia reittiliikenteen muotoja, sekä kaikenkokoisia tilausajo- ja tapahtumakuljetuksia.

Savonlinja hakee nyt RekryKoulutuksen kautta uusia ammattilaisia työkavereikseen Joensuussa järjestettävään koulutukseen. Koulutuksen tavoitteena on, että opit alan ammattilaiseksi ja työllistyt heti koulutuksen jälkeen kokoaikaiseksi linja-autonkuljettajaksi yrityksen Joensuun (Savonlinna ja Kuopio myös mahdollisia) toimipaikkaan. Savonlinja liikennöi monipuolisesti kaikkia liikennemuotoja. Tällä hetkellä työajat ovat ala huomioiden säännöllisiä ja työvuorot saa tietää etukäteen niin, että myös työn ulkopuoliset asiat saa aikataulutettua.

Infotilaisuus

Koulutuksesta järjestetään info TE-livelähetyksenä 3.10.2023 klo 10.30 osoitteessa https://te-live.fi/lahetykset/vbIwTzqsc

Lähetyksessä kerrotaan koulutuksen sisällöstä ja tavoitteista, kenelle koulutus on tarkoitettu ja kuinka siihen haetaan. Lähetyksessä ovat mukana kouluttajan, työnantajan sekä TE-palveluiden edustajat.

Voit seurata suoraa lähetystä TE-liven nettisivuilla, Pohjois-Karjalan TE-palveluiden YouTube-kanavalla tai Facebook-sivujen tapahtumailmoituksen kautta. TE-live-sivustolla ja YouTube-kanavalla voit esittää omia kysymyksiä osallistujille lähetyksen ajan chatin kautta, myös anonyymisti. Lähetyksestä jää tallenne Pohjois-Karjalan TE-palveluiden YouTube-kanavalle sekä TE-live-sivustolle.

https://te-live.fi/lahetykset/vbIwTzqsc
https://www.youtube.com/channel/UCg_UASLeaNoyEMctxEYzLBQ/videos
https://www.facebook.com/pohjoiskarjalantetoimisto

Koulutuksesta ja työtehtävästä

Koulutus järjestetään Joensuussa 1.11.–31.5.2023. Koulutus sisältää yhden viikon loman. Koulutuksen tavoitteena on, että opit alan ammattilaiseksi ja työllistyt heti koulutuksen jälkeen kokoaikaiseksi linja-autonkuljettajaksi Savonlinjan Joensuun (Savonlinna ja Kuopio myös mahdollisia) toimipaikkaan.

Opiskelijavalinnoissa Savonlinja arvostaa, että uudet kuljettajaopiskelijat viihtyvät vaativissa kuljettajatehtävissä mukavassa työyhteisössä ja vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa. Aiempaa kokemusta alalta et tarvitse, sillä koulutuksen aikana saat tarvittavan osaamisen. Ammatti sopii mainiosti sekä miehille että naisille.

Ammatin luonteeseen kuuluu vuorotyö ja työvuoroja on myös viikonloppuisin. Palkkauksessa ja työehdoissa Savonlinja noudattaa Linja-autohenkilökunnan työehtosopimusta (ALT/AKT). Aloittelevan kuljettajan palkka on 15,13 €/h ja lisäksi saat mm. tehdyn työajan mukaan kertyvät 18/19 pekkaspäivää vuodessa.

Kenelle koulutus on suunnattu?

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston ja kuntakokeilun asiakkaille.

Koulutukseen voivat hakea linja-autonkuljettajan työtehtäviin soveltuvat, 23 vuotta täyttäneet tai koulutuksen aikana täyttävät henkilöt, joilla on voimassa oleva vähintään B-luokan ajokortti (voi olla myös ”isompi kortti”), sekä koulutettavaan ammattiin ja D-ajokorttiluokkaan vaadittava terveys. Halu työskennellä palveluammatissa ja vuorotyössä, sekä riittävä suullinen ja kirjallinen suomen kielen taito ovat myös edellytyksiä koulutukseen hakemiselle.

Linja-autonkuljettajan työssä keskeistä on hyvä asiakaspalvelu ja turvallinen ajaminen. Oma-aloitteisuus, sitoutuminen, vastuullisuus, täsmällisyys ja työyhteisössä toimiminen ovat välttämättömiä taitoja työssä menestymiseksi.

Hakijan on ennen lopullista valintaa esitettävä ajokorttirekisteriote, joka osoittaa hyviä asenteellisia valmiuksia ammattikuljettajaksi. Pienet merkinnät esim. yksittäiset ylinopeussakot eivät estä koulutukseen pääsyä. Ajokorttirekisteriotteen voi ladata ilmaiseksi traficom.fi -sivustolta.

Valinta

Valinta tehdään kaksivaiheisesti. Ensimmäisessä vaiheessa tehdään esivalinta hakemusten perusteella, joten kerrothan jo hakemuksessa motivaatiostasi linja-autonkuljettajan työhön. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun, minkä perusteella tehdään varsinainen opiskelijavalinta.

Haastattelut järjestetään 23.10.2023 Joensuussa CAP Pro Academylla, Rahtikatu 3 80100 Joensuu. Valintoihin osallistuvat Savonlinjan, kouluttajan (CAP Pro Academy) ja TE-toimiston edustajat.

Koulutuksen tavoite ja sisältö

Koulutuksen tavoitteena on oppia linja-autonkuljettajan ammatti niin, että uusi työntekijä pärjää itsenäisesti kaikissa kuljettajan työtehtävissä. Tavoite on, että alalle soveltuvat ja koulutuksen hyväksytysti suorittaneet opiskelijat työllistyvät koulutuksen jälkeen Savonlinjalle linja-autoliikenteen ja asiakaspalvelun ammattilaisiksi.

Koulutuksen sisältö henkilökohtaistetaan koulutuksen alussa. Suoritettavia koulutussisältöjä ovat mm. seuraavat:

 • C- tai D1-luokan ajokorttikoulutus (B-ajokortilla aloittaville)
 • D-luokan ajokorttikoulutus (linja-auton ajokortti)
 • henkilöliikenteen perustason ammattipätevyys 140 h
 • mahdolliset ammattipätevyyden jatkopäivät (mikäli perustason ammattipätevyys on suoritettu jo aikaisemmin)
 • työturvallisuuskoulutus
 • ensiapukoulutus
 • ammattikuljettajan asiakaspalvelu
 • ennakoivan ja taloudellisen ajamisen koulutus
 • eri liikennemuodot
 • kuljettajan tarvitsema auto- ja kalustotekniikka.

Koulutusjärjestelyt

 • Teoriaopetus pääsääntöisesti ma-pe 8.00-16.00 välillä.
 • Ajo-opetus pääsääntöisesti ma-pe 6.00-22.00 välillä.
 • Työssäoppiminen pääsääntöisesti ma-pe-päivinä, mutta osin myös muina vuorokaudenaikoina ja viikonpäivinä.

Koulutukseen sisältyy työssäoppimisjakso, joka sijoittuu koulutuksen loppuun. Tämän jakson tavoitteena on, että opiskelijat pystyisivät jo itsenäiseen työskentelyyn. Myös muun koulutuksen aikana on työssäoppimista.

Työssäoppimista tehdään Savonlinjan reiteillä Joensuussa ja Pohjois-Karjalassa (Savonlinna ja Kuopio) kokeneiden kuljettajien mukana ja osaamisen riittäessä itsenäisesti työskennellen.

Koulutuksen hinta

Koulutus on opiskelijalle lähes ilmaista. Opiskelija maksaa vain välittömät viranomaismaksut:

 • ajokorttilupa 39 €
 • mahdollisesti ajokorttia varten tarvittava lääkärintodistus ja valokuva (B-ajokortilla aloittavat)
 • digipiirturikortti 104 €
 • ammattipätevyyskortti 50 €
 • perustason ammattipätevyyden rekisteröinti 18,50 € / pv.

Hinnat 6.9.2023 mukaisesti, muutokset mahdollisia.

Työnantaja

Savonlinja on 100 % suomalainen, vuodesta 1924 saakka toiminut Suomen suurin yksityinen linja-autoyhtiö. Savonlinja haluaa olla Suomen hyväntuulisin, mukaansatempaavin, tuttavallisin, mutkattomin ja työtä pelkäämättömin bussiyhtiö.

Lisätietoja koulutuksesta:

CAP Pro Academy:
Janne Tiainen, p. 041 731 9072
janne.tiainen@cap.fi

Lisätietoja työstä:

Savonlinja:
Liikenne-esimies Mikko Palviainen, p. 040 843 8348
mikko.palviainen@savonlinja.fi

Työ- ja elinkeinotoimisto:
Pohjois-Karjalan työ- ja elinkeinotoimisto Mervi Kuivalainen, p. 0295 043 047
mervi.kuivalainen@te-toimisto.fi