Siirry sisältöön

Linja-autonkuljettaja, Porvoon Liikenne Oy, Porvoo

Tämän koulutuksen hakuaika on päättynyt

Hakuaika päättyy: 26.7.2023

Koulutus alkaa: 7.8.2023

Koulutuspaikkoja: 12

Sijainti: Porvoo,

CAP Pro Academy kouluttaa uusia linja-autonkuljettajia Porvoon Liikenne Oy:lle Rekrykoulutuksen kautta. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta kuljettajan työstä, me koulutamme sinulle uuden ammatin. Tarjolla on monipuolinen ja mielenkiintoinen työpaikka ammattitaitoisessa ja rennossa työyhteisössä.

RekryKoulutuksen kesto on 120 päivää, jonka aikana sinulle koulutetaan kaikki työssä vaadittava osaaminen ja koulutuksen päätteeksi tarjoamme koulutuksen hyväksytysti suorittaneille toistaiseksi voimassa olevan ja kokoaikaisen työsuhteen.

Koulutuksen jälkeen linja-autonkuljettajan työtehtävissä työskentelet asiakasrajapinnassa ja sen vuoksi on tärkeää, että viihdyt asiakaspalvelutyössä. Työympäristösi on siistin nykyaikainen ja tukenasi on ammattitaitoinen ja kannustava työyhteisö.

Katso 8.6.2023 tehdystä TE-Live-lähetyksestä, kuinka Porvoon Liikenne panostaa henkilökunnan turvallisuuteen ja työhyvinvointiin, ja mitä työ ratin takana oikeasti sisältää. TE-Live-lähetyksen tallenteen löydät tästä linkistä: https://te-live.fi/lahetykset/DVdqdUKhn

Koulutuksen tavoite ja palkkaus

Koulutuksen tavoitteena on hankkia yrityksessä vaadittava osaaminen linja-autonkuljettajan työtehtäviin. Tavoite on, että alalle sopivat ja koulutuksen hyväksytysti suorittaneet opiskelijat työllistyvät koulutuksen jälkeen Porvoon Liikenne Oy:lle. Tarjolla on paljon erilaisia vuoroja ja itseasiassa vuorotyötä tehtäessä tarjoutuu mahdollisuus hyvään vuosiansioon.

Palkkauksessa ja työehdoissa noudatamme Autoliikenteen Työnantajaliiton ja Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliiton välistä työehtosopimusta. Kuljettajan palkkaus on hyvä, aloittelevan kuljettajan tuntipalkka on 15,13 €/h. Linja-autonkuljettajan työ on vaativaa ja osa työpäivistä pitkiäkin, mutta myös vapaa-aikaa on paljon. Työehtosopimus määrittelee linja-autonkuljettajalle vuodessa 18-19 pekkaspäivää sekä lomien kertyessä täyteen yhteensä 5 viikkoa lomaa. 

Kenelle koulutus on suunnattu?

Linja-autonkuljettajan työtehtävistä kiinnostuneet vähintään 23 vuotta täyttäneet työnhakijat, joilla on vähintään B- luokan ajokortti ja halu työllistyä kuljetusalalle asiakaspalvelutyöhön sekä hyvä soveltuvuus linja-autonkuljettajan ammattiin.

Hakijoilta edellytetään palveluhenkisyyttä, ahkeruutta, omatoimisuutta, pitkäjänteisyyttä sekä kykyä toimia myös paineen alla. Työn oppii koulutuksen aikana, joten aiempaa kokemusta kuljetusalalta ei vaadita. Työtehtävien hoitaminen edellyttää valmiutta vuorotyöhön kaikkina viikonpäivinä ja riittävää suomenkielen taitoa. Työnantaja arvostaa hyvää asennetta ja halua työllistyä asiakaspalveluammattiin.

Hakijan on ennen valintaa esitettävä ajoneuvoliikennerekisterin ajokorttiote, johon mahdollisesti kirjattujen liikennerikkomusten laatu ja/tai määrä ei osoita hakijan olevan asenteellisesti sopimaton linja-autonkuljettajan ammattiin.

Koulutuksen toteutus ja sisältö

Koulutukseen kuuluu mm. C -ja D -ajokorttikoulutus, henkilöliikenteen perustason ammattipätevyys, ensiapu 1 ja työturvallisuuskortti. Koulutuksen painopiste on Porvoon alueen liikennöinnissä ja siihen liittyvissä vaatimuksissa ja laadukkaan palvelun tuottamisessa. Koulutuksen aikana harjoitellaan paljon eri kalustotyypeillä liikenteessä, jotta koulutuksen jälkeen on turvallista lähteä itsenäisesti töihin.

Koulutukseen sisältyy työssäoppimisjakso, minkä aikana syvennetään työpaikkaohjaajan ohjauksessa koulutuksessa opittuja tietoja ja taitoja. Tämän jakson aikana on tarkoitus, että opiskelija oppii ja pystyy jo itsenäiseen työskentelyyn. Myös muun koulutuksen aikana voi olla työssäoppimista ja sitä tapahtuu kaikkina vuorokaudenaikoina ja viikonpäivinä. Työssäoppiminen tehdään yrityksen normaaleissa työtehtävissä.

Teoriaopetus toteutetaan pääsääntöisesti arkisin klo 8.00 – 16.00. Ajo-opetusta järjestetään myös iltaisin ja työssäoppiminen yrityksen normaalien työaikojen puitteissa. Koulutuspaikkana toimii Porvoon Liikenne Oy, Harabackankatu 14, 06100 Porvoo sekä CAP Pro Academy, Rahtarinkatu 1, 00980 Helsinki. 

RekryKoulutuksen toteuttavat yhteistyössä CAP Pro Academy Oy, Porvoon Liikenne Oy sekä Uudenmaan TE-toimisto.

Kustannukset opiskelijalle

Koulutus on oppilaalle maksuton. Opiskelija maksaa vain omaan käyttöönsä jäävän viranomaisen myöntämän kortin, passin tai lisenssin lunastamisesta aiheutuvat maksut (esim. ajokortti).

  • Ajokorttilupamaksu 39 €
  • Tarvittaessa lääkärintodistus ja valokuvat ajokorttia varten (B-kortilliset)
  • Perustason ammattipätevyyden kirjaamismaksu 18,50 €
  • Ammattipätevyyskortti 50 €
  • Digipiirturikortti 104 €

Viranomaishinnat 5.4.2023 mukaiset. Muutokset ovat mahdollisia.

Työnantaja

Koiviston Auto -konserni on Suomen suurin linja-autoyritys. Liikennöintiä tehdään aina Helsingistä Ivaloon ja Kilpisjärvelle asti. Porvoon Liikenne Oy – Borgå Trafik Ab on yksi Koiviston auto konsernin liikenneyhtiöistä ja hoitaa Porvoon paikallisliikennettä sekä lähiliikennettä Porvoon seudulla ja Helsinki – Porvoo – välillä ajetaan kymmeniä vuoroja päivässä. 

Yrityksen kaikessa toiminnassa on tärkeää palvelun laatu ja sen tekevät yrityksen osaavat ja ammattitaitoiset kuljettajat yhdessä yrityksen muiden ammattilaisten kanssa. Porvoon Liikenne Oy panostaa liikennöinnin turvallisuuteen, täsmällisyyteen ja luotettavuuteen sekä tietysti hyvään palveluun ja matkustajamukavuuteen.

Henkilöstön työhyvinvointi ja turvallisuus ovat Porvoon Liikenteelle tärkeitä asioita. Tämä näkyy mm. työvuorosuunnittelussa, jossa pyritään aina maksimoimaan kuljettajan lepoaika eli viikkovapaat. Viimeinen vuoro ennen vapaata pyritään päättämään mahdollisimman aikaisin ja vapailta palattaessa pyritään valitsemaan aloitusvuoksi myöhempi vuoro.

Tervetuloa mukaan opiskelemaan alan ammattilaiseksi!

Lisätietoa koulutuksesta:

CAP Pro Academy:
CAP Pro Academy, proacademy@cap.fi, puh. 041 731 0377

Työ- ja elinkeinotoimisto yhteyshenkilö: 
Merja Vikgrén, merja.vikgren@te-toimisto.fi, puh. 0295 040 789