Siirry sisältöön

Ulkomaankuljettaja, Jyväskylä

Tämän koulutuksen hakuaika on päättynyt

Hakuaika päättyy: 18.10.2022

Koulutus alkaa: 7.11.2022

Koulutuspaikkoja: 8

Sijainti: Jyväskylä,

Etsitkö uutta työpaikkaa kuljetusalalta tositarkoituksella? Onko sinulla ollut toiveena päästä tekemään ulkomaankuljetuksia? Jylhä Logistics Ulkomaankuljetukset RekryKoulutus tarjoaa nyt mahdollisuuden oman osaamisen kehittämiseen ja työllistymiseen ulkomaan liikenteen pariin. Koulutus soveltuu myös alan vaihtoa harkitseville henkilöille. Jylhä Logistics tarjoaa luotettavia ja täsmällisiä lämpösäädeltyjä kuljetuksia Suomessa ja muun Euroon välillä.

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen tavoitteena on oppia yrityksen tehtäviin monipuolisesti. Tavoite on, että alalle soveltuvat ja koulutuksen hyväksytysti suorittaneet opiskelijat työllistyvät koulutuksen jälkeen rekrytoivan yrityksen Jylhä Logistics:n palvelukseen ulkomaan liikenteeseen.

Opiskelijat saavat koulutuksessa kaikki yrityksen työtehtävissä tarvittavat kortit, luvat ja pätevyydet mm.: C- ja CE-luokan ajokortti, tavaraliikenteen perustason ammattipätevyys, työturvallisuuskortti sekä elintarvikkeiden hygieniapassi. Tavoitteena on, että kaikki koulutuksen hyväksytysti suorittaneet työllistyvät työnantajan tarjoamiin tehtäviin suoraan koulutuksen jälkeen.

Koulutuksen toteutus ja sisältö

Koulutus toteutetaan yhtäjaksoisena Jyväskylässä, ja se alkaa 7.11.2022.

Koulutuksen kokonaiskesto on 140 päivää, josta ohjattua työssäoppimista on 70 päivää. Koulutuksessa yhdistyvät lähiopetus ja käytännön työssäoppiminen yrityksessä. Työssäoppiminen tapahtuu rekrytoivan yrityksen työtehtävissä kaikkina viikonpäivinä ja vuorokaudenaikoina. Koulutuksen aikana tehdään harjoittelujaksoja myös ulkomailla. Teoriaopetus tapahtuu pääsääntöisesti ma-pe klo 8.00-16.00 välillä ja ajo-opetus ma-la klo 6.00-22.00 välillä.

Koulutukseen sisältö henkilökohtaistetaan koulutuksen alussa, koulutussisältöjä mm.:

 • C- ja CE-ajokorttikoulutus, teoria- ja ajo-opetus sekä tutkinnot (tarvittaessa)
 • tavaraliikenteen perustason ammattipätevyys 140 h
 • mahdolliset ammattipätevyyden jatkopäivät (mikäli perustason ammattipätevyys on jo suoritettu aikaisemmin)
 • työturvallisuuskortti
 • ensiapukoulutus
 • ennakoivan ja taloudellisen kuljettajan koulutus
 • ulkomaan kuljetukset ja liikenne ulkomailla
 • vaativat lämpösäädellyt kuljetukset mm. elintarvike ja kasvikuljetukset

RekryKoulutuksen toteuttaa yhteistyössä CAP Pro Academy Oy, Keski-Suomen TE-toimisto sekä Keski-Suomen ELY-keskus.

Minkälaisia henkilöitä etsimme?

Sinulla voi olla esim. kuljetusalan tutkinto tai muu sopiva koulutustausta kuljetusalan tehtäviä silmällä pitäen tai kokemusta autojen parista vaikka harrastustoiminnassa. Ratkaisevinta kuitenkin on soveltuvuus rekrytoivan yrityksen Kuljetus ja muutto Jylhän tarpeisiin ja vahva tahtotila työskennellä kuljetusalalla ulkomaankuljetusten parissa. RekryKoulutus toteutetaan suomen kielellä, joten osallistujalta edellytetään riittävää suomen kielen taitoa.

RekryKoulutuksen kautta on tarjolla Jylhä Logistics:iin yhteensä 8 työpaikkaa, joista 4 kokoaikaista ja 4 osa-aikaista, joten sinulla on mahdollisuus sovittaa työ omaan elämäntilanteesi parhaalla mahdollisella tavalla. Kerro hakemuksessasi kummasta paikasta olet kiinnostunut ja miten pystyt työskentelemään.

Koulutus on suunnattu ensisijaisesti työttömille työnhakijoille sekä määräaikaisessa työsuhteessa oleville, jotka harkitsevat alanvaihtoa (aiemman työsuhteen tulee päättyä ennen koulutuksen alkua). Et tarvitse siis aikaisempaa kokemusta kuljetusalalta. Koulutukseen voivat hakea kaikki kuljettajan työtehtävistä kiinnostuneet, 21-vuotta täyttäneet työnhakijat, joilla on voimassa oleva B-luokan ajokortti.

Työnantaja

Jylhä Logistics on suomalainen perheyritys, joka on erikoistunut hoitamaan täsmällisiä lämpösäädeltyjä kuljetuksia Suomessa ja muun Euroopan välillä. Pekka Jylhä on aloittanut jo 1980-luvulla kukkakuljetukset Hollannista Suomeen ja vientikuormissa ajettiin makeisia ja keksejä Keski-Euroopan markkinoille. Toiminta on laajentunut vuosikymmenten aikana ja tällä hetkellä Jylhällä on noin 150 erilaisia kuljetusyksikköä

Perheyrityksen arvot ovat säilyneet vuosikymmeniä ja näihin toimintamme tukeutuu edelleen. Kaikista tärkein arvomme on pitää palvelumme laatu korkeana. Toimintamme perustana on asiakkaan kuljetustarpeista huolehtiminen ja tavoitteenamme pitkäaikainen kumppanuus. Ja meillä on halu kehittää jatkuvasti toimintaamme. Hyödynnämme aina alan uusimpia teknologioita ja koulutamme säännöllisesti omaa henkilökuntaamme. Vihreillä arvoilla on suuri rooli yrityksessämme. Suunnittelemme kuljetusreitit aina mahdollisimman taloudellisesti ja hyödynnämme aurinkoenergiaa terminaaleissamme. Käytössämme on oma, vähäpäästöinen kuljetuskalusto euro 6. Olemme ottaneet käyttöön myös ensimmäisen LNG-kaasurekan.

Koulutuksen hinta

Koulutus on oppilaalle maksuton. Opiskelija maksaa vain omaan käyttöönsä jäävän viranomaisen myöntämän kortin, passin tai lisenssin lunastamisesta aiheutuvat maksut (esim. ajokortti).

 • Ajokorttilupamaksu 39 €
 • Tarvittaessa lääkärintodistus ja valokuvat ajokorttia varten (B-kortilliset)
 • Perustason ammattipätevyyden kirjaamismaksu 18,50 €
 • Digipiirturikortti ja hakemus 104 €
 • Ammattipätevyyskorttihakemus ja kortti 50 €
 • ADR ajolupa 50 €

Hinnat on ilmoitettu Ajovarman hinnaston mukaan 29.8.2022. Muutokset ovat mahdollisia.

Tervetuloa mukaan opiskelemaan alan ammattilaiseksi!

Lisätietoja:

CAP Pro Academy: Janne Tiainen, janne.tiainen@cap.fi puh. 041 731 9072
Jylhä Logistics Tommi Jylhä, tommi@transport-jylha.fi puh. 044 050 8915