Siirry sisältöön

Kuljettajan ammattipätevyyden jatko­koulutus ja ajoharjoittelu, Joensuu

Tämän koulutuksen hakuaika on päättynyt

Hakuaika päättyy: 13.11.2022

Koulutus alkaa: 28.11.2022

Koulutuspaikkoja: 15

Sijainti: Joensuu,

CAP Pro Academy järjestää yhteistyössä TE-palveluiden kanssa Työvoimakoulutuksen Joensuussa. Koulutuksessa työttömät kuorma-auton-, linja-auton- tai yhdistelmäajoneuvon -kuljettajat suorittavat tarvittavan määrän ammattipätevyyden jatkokoulutuksia, jotta saavat ammattipätevyyden voimaan ja voivat sen myötä taas työllistyä kuljetusalalle. Koulutus kestää 1-5 päivää.

Kenelle koulutus on suunnattu?

  • Sinun tulee olla työtön tai työttömyysuhan alainen (esim. lomautettuna, määräaikainen työsuhteesi on päättymässä ennen koulutuksen alkua tai teet osa-aikatyötä)
  • Sinulla on oltava koulutuksella hankittu perustasonammattipätevyys eli olet saavuttanut perustason ammattipätevyyden 140 tai 280 tunnin koulutuksella TAI ajo-oikeutesi on myönnetty C1- tai C -luokkaan ennen 10.9.2009 tai D1- tai D -luokkaan ennen 10.9.2008. 
  • Koulutus järjestetään suomen kielellä, joten vaatimuksena suomen kielen perustaso A2.

Koulutuksen opetusjärjestelyt ja sisältö

Koulutus räätälöidään hakijan tarpeiden ja osaamisen mukaan, sekä ammattipätevyys jatkokoulutuksen keston perusteella. Koulutus kestää yleensä 1-5 päivää. Tarvittavat jatkopäivät määräytyvät joko suoraan työnantajan tarpeesta tai kouluttajan suosituksesta. Koulutusaika toteutuu ns. jaksotettuna.

Teoriaopetus toteutetaan arkisin klo 8.00-16.00 ja koulutuspaikkana toimii CAP Pro Academyn Joensuun toimipisteessä (Rahtikatu 3).

KOULUTUKSESSA SUORITETAAN SEURAAVAT KOULUTUSPÄIVÄT:

  • 28.11.2022 Työturva
  • 29.11.2022 Ensiapu
  • 30.11.2022 Ennakoiva-ajo
  • 01.12.2022 Asiakaspalvelu
  • 02.12.2022 Ajo-ja lepoajat, piirturit ja kuorman sidonta.

Teoriapäivien lisäksi koulutuksen osallistuvalla on mahdollisuus saada käytännön ajoharjoittelua kuorma-autolla enintään seitsemän tuntia. Ajoharjoittelu on suunnattu sitä tarvitseville opiskelijoille esimerkiksi tilanteessa, jossa alalla työskentelystä ja kuorma-autolla ajamisesta on kulunut pidempi aika. Ajoharjoittelutarve arvioidaan koulutusvalinnan yhteydessä.

Käytännön ajoharjoittelu jakautuu kahteen osaan. Ensimmäisen osan pituus on kaksi ajotuntia (2 x 60 min), joiden aikana käydään läpi muun muassa ajoonlähtötarkastuksen tekeminen, auton peruskäsittely ja liikenteessä toimiminen. Ensimmäisen osion aikana kouluttaja arvioi opiskelijan mahdollisen lisäajoharjoittelutarpeen.

Lisäajoharjoittelua annetaan tarpeen mukaan enintään viisi ajotuntia (5 x 60 min) niistä osa-alueista, joihin opiskelija tarvitsee eniten lisäkoulutusta (esim. ennakoiva ajaminen, ajoneuvon käsittely, kuorman varmistaminen käytännössä).

Kustannukset opiskelijalle

Koulutus on oppilaalle maksuton. Viranomaisen myöntämien korttien ja lisenssien hakemisesta ja lunastamisesta aiheutuvista kustannuksista vastaa opiskelija itse.

  • ammattipätevyys – jatkokoulutuksen rekisteröinti 18,50 €
  • Ammattipätevyyskortti 50 €

Hinnat 29.09.2022 mukaan, muutokset hinnoissa mahdollisia.

Koulutuksen tavoitteena on päivittää kuljettajan ammattipätevyys ja työllistyä kuljetusalalle kuljettajan tehtäviin. Tervetuloa päivittämään kuljetusalan ammattipätevyytesi!

Lisätietoja koulutuksesta:

CAP Pro Academy: Janne Tiainen, puh. 0417319072, janne.tiainen@cap.fi
Pohjois-Karjalan TE-toimisto: Mervi Ryynänen, puh. 029 504 3047, mervi.ryynanen@te-toimisto.fi