Siirry sisältöön

Linja-autonkuljettaja, Jyväskylän Liikenne Oy, Jyväskylä

Tämän koulutuksen hakuaika on päättynyt

Hakuaika päättyy: 20.8.2023

Koulutus alkaa: 11.9.2023

Koulutuspaikkoja: 12

Sijainti: Jyväskylä,

Lyhyellä koulutuksella ammattiin! Onko sinulla toiveissa työllistyä kuljetusalalle, mutta työhön vaadittava koulutus, pätevyydet ja kortit puuttuvat?

Jyväskylän Liikenne kouluttaa 12 uutta osaajaa linja-autonkuljettajan tehtäviin yhteistyössä CAP Pro Academyn kanssa. RekryKoulutus tarjoaa sujuvan reitin uudelle uralle. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta kuljetusalalta, vähintään 21 vuoden ikä ja B-ajokortti riittää. Koulutus järjestetään Jyväskylässä.

Koulutuksen kesto on 120 päivää, jonka aikana koulutamme kaiken työssä vaadittavan osaamisen, mukaan lukien linja-autokortin ja tarvittavat pätevyydet. Opit ajamaan linja-autoa ammattitaidolla erilaisissa ympäristöissä ja saat arvokasta kokemusta. Koulutuksen päätteeksi Jyväskylän Liikenne tarjoaa koulutuksen hyväksytysti suorittaneille toistaiseksi voimassa olevan ja kokoaikaisen työsuhteen.

Jyväskylän Liikenne Oy on osa Suomen suurinta linja-autoyhtiötä, Koiviston Auto -konsernia. Työnantaja tarjoaa vakaan työpaikan, kilpailukykyisen ja tasa-arvoisen palkkauksen sekä hyvät edut.

Tutustu tarkemmin työnantajaan ja tämän RekryKoulutuksen käytännön asioihin keskiviikkona 26.7. klo 10.00 järjestetyn TE-live-lähetyksen tallenteesta: https://te-live.fi/lahetykset/wH5cmUgWM.

Tervetuloa mukaan rakentamaan oma urapolkusi kuljetusalalle!

Kohderyhmä / pääsyvaatimukset  

Linja-autonkuljettajan työtehtävistä kiinnostuneet vähintään 21 vuotta täyttäneet työnhakijat, joilla on vähintään B- luokan ajokortti ja halu työllistyä kuljetusalalle asiakaspalvelutyöhön sekä hyvä soveltuvuus linja-autonkuljettajan ammattiin. 

Hakijoilta edellytetään palveluhenkisyyttä, ahkeruutta, omatoimisuutta, pitkäjänteisyyttä sekä kykyä toimia myös paineen alla. Työn oppii koulutuksen aikana, joten aiempaa kokemusta kuljetusalalta ei vaadita. Työtehtävien hoitaminen edellyttää valmiutta vuorotyöhön kaikkina viikonpäivinä ja riittävää suomen kielen taitoa. Työnantaja arvostaa hyvää asennetta ja halua työllistyä asiakaspalveluammattiin. 

Hakijan on haastattelussa esitettävä Traficomin ajoneuvoliikennerekisterin ajokorttiote, johon mahdollisesti kirjattujen liikennerikkomusten laatu ja/tai määrä ei osoita hakijan olevan asenteellisesti sopimaton linja-autonkuljettajan ammattiin. Lisäksi koulutukseen valittujen henkilöiden tulee toimittaa työnantajalle rikosrekisteriote.

Valinta

Koulutuksen valinnat tehdään kaksivaiheisesti. Ensimmäisessä vaiheessa (21.8.) tehdään esivalinta hakemusten perusteella, joten kerrothan jo hakemuksessa motivaatiostasi linja-autonkuljettajan työhön. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun.

Haastattelut järjestetään torstaina 24.8.2023 Jyväskylän Liikenteen varikolla, Sorastajantie 5, 40340 Jyväskylä. Työnantaja Jyväskylän Liikenne Oy haastattelee hakijat yhdessä kouluttajan CAP Pro Academyn sekä Keski-Suomen TE-palveluiden kanssa. TE-palvelut lähettää haastattelukutsun kirjeenä. Tieto haastatteluajankohdasta tallennetaan myös hakijan Oma asioinnin yhteydenottoihin.

Tavoite ja palkkaus

Koulutuksen tavoitteena on hankkia yrityksessä vaadittava osaaminen linja-autonkuljettajan työtehtäviin. Tavoite on, että alalle sopivat ja koulutuksen hyväksytysti suorittaneet opiskelijat työllistyvät koulutuksen jälkeen Jyväskylän Liikenne Oy:lle.

Palkkauksessa ja työehdoissa noudatetaan Autoliikenteen Työnantajaliiton ja Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliiton välistä työehtosopimusta. Kuljettajan palkkaus on hyvä, aloittelevan kuljettajan tuntipalkka on 15,13 €/h. Linja-autonkuljettajan työ on vaativaa ja osa työpäivistä pitkiäkin, mutta myös vapaa-aikaa on paljon. Työehtosopimus määrittelee linja-autonkuljettajalle vuodessa 18-19 pekkaspäivää sekä lomien kertyessä täyteen yhteensä 5 viikkoa lomaa.

Tutustu ammattiin ja sen vaatimuksiin:

https://tyomarkkinatori.fi/ammatit/linja-autonkuljettaja

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen alussa jokaisen opiskelijan opinnot henkilökohtaistetaan hakijan tarpeiden ja osaamisen mukaisesti. Koulutussisältöjä ovat mm.

 • D-luokan ajokorttikoulutus (linja-auton ajokortti)
 • Henkilöliikenteen perustason ammattipätevyys 140 h tai ammattipätevyyden jatkokoulutuspäivät (mikäli perustason ammattipätevyys on
 • suoritettu jo aikaisemmin)
 • Työturvallisuuskoulutus
 • Ensiapukoulutus
 • Ammattikuljettajan asiakaspalvelu
 • Ennakoivan ja taloudellisen ajamisen koulutus
 • Eri liikennemuodot
 • Ajoneuvo- ja kalustotekniikka

Koulutuksen toteutus

Koulutus järjestetään pääsääntöisesti lähiopetuksena ja työssä tapahtuvana oppimisena. Teoriaopetus toteutetaan pääsääntöisesti arkisin klo 8.00 – 16.00 ja ajo-opetus pääsääntöisesti ma-pe 6.00-22.00.

Koulutukseen sisältyy työssäoppimisjakso, jonka aikana syvennetään työpaikkaohjaajan ohjauksessa koulutuksessa opittuja tietoja ja taitoja. Tämän jakson aikana on tarkoitus, että opiskelija oppii ja pystyy jo itsenäiseen työskentelyyn. Myös muun koulutuksen aikana voi olla työssäoppimista. Työssäoppiminen tehdään yrityksen normaaleissa työtehtävissä pääsääntöisesti ma-pe-päivinä, mutta osin myös muina vuorokaudenaikoina ja viikonpäivinä.

Koulutuksen hinta

Koulutus on oppilaalle maksuton. Opiskelija maksaa vain omaan käyttöönsä jäävät kortit sekä viranomaismaksut.

Koulutuksesta opiskelijalle aiheutuvat välittömät kustannukset: 

 • Ajokorttilupamaksu 39 €
 • Tarvittaessa lääkärintodistus ja valokuvat ajokorttia varten (B-ajokortilla aloittavat)
 • Perustason ammattipätevyyden kirjaamismaksu 18,50 €
 • Ammattipätevyyskorttimaksu 50 €
 • Digipiirturikortti ja hakemus 104 €

Hinnat 30.5.2023 tilanteen mukaisesti. Muutokset mahdollisia.

Työnantaja

Koiviston Auto on Suomen suurin linja-autoyritys. Liikennöintiä tehdään aina Helsingistä Ivaloon ja Kilpisjärvelle asti. Jyväskylän Liikenne Oy on yksi Koiviston auto -konsernin liikenneyhtiöistä, joka hoitaa Jyväskylän paikallisliikennettä sekä lähiliikennettä Jyväskylän seudulla.

Kouluttaja

CAP-Group on Pohjoismaiden suurin ja Euroopan toiseksi suurin kuljettajakoulutusyritys. CAP Pro Academy on osa CAP-Groupia ja on keskittynyt ammattiliikenteen koulutuksiin. CAP Pro Academy järjestää koulutuksia koko Suomessa kuljetus- ja logistiikka-alalle sekä teollisuuteen. www.capproacademy.fi/

Lisätietoja

Lisätiedot koulutuksesta:
CAP Pro Academy
puh. 041 731 03 77, proacademy@cap.fi
https://capproacademy.fi/tyovoimakoulutukset/

Lisätiedot työtehtävästä:
Jyväskylän Liikenne Oy
Liikennepäällikkö Jorma Hepola
jorma.hepola@koivistonauto.fi

Keski-Suomen TE-palvelut:
Lauri Myllyoja lauri.myllyoja@te-toimisto.fi