Siirry sisältöön

Jakeluautonkuljettaja­koulutus nuorille, Lappeenranta

Tämän koulutuksen hakuaika on päättynyt

Hakuaika päättyy: 3.7.2022

Koulutus alkaa: 8.8.2022

Koulutuspaikkoja: 12

Sijainti: Lappeenranta,

Kiinnostaisiko sinua työskentely logistiikan parissa kuorma-autonkuljettajana, mutta sinulta puuttuu C-luokan ajokortti sekä kuljettajan ammattipätevyys? Hae mukaan Lappeenrannassa alle 30-vuotiaille järjestettävään kuljettajakoulutukseen. CAP Pro Academy järjestää yhteistyössä TE-palveluiden kanssa Työvoimakoulutuksen, jonka tavoitteena on saada kuljetusalasta kiinnostuneille nuorille ammattitaito, jolla he työllistyvät C-ajoluvan mukaisiin kuljetusalan tehtäviin heti koulutuksen päätyttyä.

Kenelle koulutus on suunnattu?

Koulutus on tarkoitettu kuljetusalasta kiinnostuneille, alalle soveltuville alle 30-vuotiaille työnhakijoille, hyvän fyysisen kunnon omaaville.

Et tarvitse aikaisempaa kokemusta kuljetusalalta. Koulutukseen voivat hakea kaikki jakeluautonkuljettajan työtehtävistä kiinnostuneet, 21-vuotta täyttäneet työnhakijat, joilla on voimassa oleva B-luokan ajokortti. Riittävä suullinen ja kirjallinen Suomen kielen taito on myös edellytys koulutukseen hakemiselle.

Koulutuksen sisältö

Koulutusten sisällöt rakentuvat työnantajien ja opiskelijan tarpeiden mukaan. Koulutukseen kuuluu mm. C -ajokorttikoulutustavaraliikenteen perustason ammattipätevyystyöturva- ja ensiapukortti, ADR-ajolupa sekä  hygieniapassi. Koulutukseen kuuluu myös ajoturvallisuuteen, raskaan kaluston ennakoivaan ajamiseen, ammattikuljettajan asiakaspalveluun, ajoneuvotekniikkaan sekä logistiikka ja kuljetusmuotoihin liittyviä koulutuksia.

Koulutukseen sisältyy työssäoppimisjaksoja, joiden aikana syvennetään työpaikkaohjaajan ohjauksessa koulutuksessa opittuja tietoja ja taitoja. Näiden jaksojen aikana on tarkoitus, että opiskelija oppii ja pystyy jo itsenäiseen työskentelyyn.

Koulutuksen toteutusajat ja järjestelyt

Koulutus alkaa 8.8.22 ja kestää 25.11.22 asti (80 päivää). Koulutuksen haku päättyy 3.7.22. Avoimia opiskelupaikkoja on yhteensä 12kpl. Koulutuspaikkana toimii CAP Pro Academy Oyn toimipiste, Terminaalikatu 9, Lappeenranta.

 • Teoriaopetus toteutetaan pääsääntöisesti arkisin klo 8.00 – 16.00 ja opetuspäivän pituus on keskimäärin 7 oppituntia á 45 min. Teoriaopiskelu muodostuu sekä lähi- että etäopiskelusta.
 • Ajo-opetusta toteutetaan pääsääntöisesti arkisin klo 6.00 – 22.00.
 • Opiskelusta osa on ohjattua työssäoppimista työharjoitteluyrityksissä, joka suoritetaan yrityksen normaalien työaikojen puitteissa.
  • Opiskelija voi pääsääntöisesti hakeutua itse valitsemaansa yritykseen ja myös muille paikkakunnille kuin Lappeenrantaan. Työharjoittelu-paikkojen hakemisessa avustetaan opiskelijaa tarvittaessa.
  • Koulutukseen kuuluva työssäoppimisjakso sijoittuu koulutuksen loppuvaiheeseen.

Koulutuksen hinta

Koulutus on oppilaalle maksuton. Opiskelija maksaa vain omaan käyttöönsä jäävän viranomaisen myöntämän kortin, passin tai lisenssin lunastamisesta aiheutuvat maksut (esim. ajokortti).

 • Ajokorttilupa 39 €
 • Mahdollisesti ajokorttia varten tarvittava lääkärintodistus ja valokuva (B-kortilliset)
 • Digipiirturikortti 104 €
 • Ammattipätevyyskortti 50 €
 • ADR-ajolupamaksu 50€
 • Perustason ammattipätevyyden rekisteröinti 18,50 €

Hinnat 25.4.2022 tilanteen mukaan. Muutokset mahdollisia.

Lisätietoa koulutuksesta:

CAP Pro Academy Camilla Holmberg, camilla.holmberg@cap.fi, puh. 050 562 3882